Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa organizează un protest, joi, de Ziua Europei, în faţa sediului Prefecturii Baia Mare. Acţiunea are scopul de a atrage atenţia asupra a ceea ce sindicaliştii numesc ”discriminările din noua lege a pensiilor” şi modificările legislative care ţin de venituri şi despre care membrii de sindicat susţin că sunt făcute ”fără o consultare reală cu partenerii sociali”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Protestul Cartel ALFA este programat joi, începând cu ora 10.00, la Baia Mare, fiind organizat ”pentru a denunţa lipsa de respect a Guvernului român faţă de dialogul social şi faţă de categorii întregi de cetăţeni”.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
”Reformele asumate de România în ultima perioadă, printre care se numără şi reforma pensiilor, dar şi a salarizării unitare din sectorul bugetar, sunt realizate fără o consultare reală cu partenerii sociali. Rezultatul este o legislaţie deficitară şi discriminatorie care favorizează doar anumite categorii şi dezavantajează marea masă a lucrătorilor şi pensionarilor”, susţin sindicaliştii.
 
Ei subliniază că explicaţiile potrivit cărora că aceste legi nu pot fi modificate deoarece au fost “aprobate” de Comisia Europeană nu pot fi acceptate. 
 
”În primul rând, Guvernul României e acela care a decis forma în care au ajuns acestea acte normative spre aprobare la Comisia Europeană, iar întreaga responsabilitate îi aparţine, cu atât mai mult cu cât nu s-a angajat într-un dialog social real şi a ignorat observaţiile şi solicitările sindicatelor. (...) Cu reforma pensiilor şi, după cum se întrevede, şi cu reforma salarizării, Guvernul României pare că acţionează în contradicţie cu principiile Pilonului European”, arată aceştia.
 
Ei menţionează că ”protestele din Baia Mare nu sunt incidente izolate”, anunţând că ”în întreaga ţară, nemulţumirea creşte printre diferitele segmente ale societăţii”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.