Nicuşor Dan, primarul general al Bucureştiului, a anunţat marţi, pe pagina sa de Facebook, ca a oprit demolarea unuia dintre imobilele din strada Dionisie Lupu vizate de acest lucru. El a precizat, fără a da detalii, că a ajuns la un acord cu proprietarii să nu dărâme casa de la numărul 39.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul a scris: „Casele valoroase ale Bucureştiului trebuie păstrate şi valorificate, nu distruse. Am oprit azi demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr.39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron. Fosta administraţie a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizaţie de demolare a acestui imobil, pe care am reuşit să-l salvăm pe ultima sută de metri. Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceştia au fost de acord să găsim o soluţie, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat şi integrat”.

Contactat în mai multe rânduri de News.ro, Nicuşor Dan nu a răspuns solicitării de a oferi detalii despre situaţia şantierului sau despre soluţia găsită împreună cu proprietarii imobilului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Luni seară, reprezentanţii Street Delivery au anunţat pe Facebook că locuinţa situată la intersecţia străzilor Arthur Verona cu Dionisie Lupu din Bucureşti, care la fiecare ediţie a evenimentului stradal găzduia un graffiti emblematic realizat de zeci de artişti, a început să fie demolată.

Conform panoului de şantier, demolarea a început luni şi se va încheia pe 29 ianuarie. Sunt vizate două imobile, numerele 39 şi 41. „Casa cu Graffiti” este cea care va fi demolată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.