În perioada 31.03-30.04.2024, Poliţiştii de frontieră au efectuat, în intervalul 31 martie - 30 aprilie, peste 145.000 de verificări în aplicaţia eDAC, pentru stabilirea valabilităţii condiţiilor de călătorie şi a documentelor de călătorie ale persoanelor. În toate cazurile, persoanele au fost preluate de structurile competente în vederea dispunerii măsurilor legale sau li s-a întrerupt călătoria. Printre ce le mai recente descoperiri menţionăm cazul unui cetăţean din Nepal care se afla în şedere ilegală pe teritoriul României şi cel al unor cetăţeni minori care intenţionau să călătorească, însoţiţi de părinţi, dar care aveau documentele expirate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Începând cu data de 31 martie 2024, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre şi dinspre state din spaţiul Schengen. Însă, lucrătorii noştri, împreună cu colegi de la poliţie, imigrări şi jandarmerie, efectuează acţiuni poliţieneşti punctuale şi inopinate pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale”, arată comunicautl de presă al Poliţiei de Frontieră.

Pentru operativitate, structurile Ministerului Afacerilor Interne utilizează dispozitive mobile care folosesc aplicaţia eDAC, conectată la bazele de date ale autorităţilor române şi a celor din Spaţiul Schengen.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Astfel, în perioada 31 martie - 30 aprilie, poliţiştii de frontieră au efectuat peste 145.000 de verificări în aplicaţia eDAC, pentru stabilirea valabilităţii condiţiilor de călătorie şi a documentelor de călătorie ale persoanelor, cele mai recente constatări fiind următoarele:

„- În data de 30.05.2024, o echipă operativă formată din poliţişti de frontieră de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti si lucrători ai Inspectoratului General pentru Imigrări a legitimat un bărbat care intenţiona să călătorească în direcţia Serbia, Belgrad. În urma verificarilor specifice, s-a constatat faptul că acesta este cetăţean Nepal şi se afla în şedere ilegală pe teritoriul Romaniei, având permisul de şedere valabil, dar contractul individual de muncă încetase de peste 90 de zile. Celui în cauza i-a fost întreruptă călătoria şi preluat de către o echipă operativă din cadrul IGI.

- În data de 29.04.2024, o echipă de poliţisti de frontieră din cadrul Aeroportului Timişoara a legitimat membrii unei familii, părinţi şi doi copii, cetăţeni români, care doreau să călătorească în direcţia Roma, Italia. În urma verificărilor efectuate în baza de date cu aplicaţia eDAC s-a constatat faptul că cetăţenii minori aveau documentele de călătorie expirate, iar poliţiştii de frontieră nu le-au permis ieşirea din ţară. A fost informată compania aeriană, iar cei doi copii, împreună cu părinţii care au renunţat la călătorie, au fost conduşi în zona publică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.