Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că în următoarea ordonanţă militară este necesar să se revină asupra deciziei de a se opri vânătarea la mistreţi, precizând că această măsură ar fi bună pentru controlul populaţiei de mistreţi, dar şi pentru că aceştia încep să producă pagube în producţiile agricole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Oros a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că printre măsurile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, a fost luată şi aceea de interzicere a vânătorii. 

“Datorită măsurilor luate pentru combaterea pandemiei, au fost interzise unele activităţi, printre care şi vânătoarea, inclusiv vânătoarea de mistreţi. Dar zilele acestea am discutat cu colegii mei, cu domnul Alexe, cu domnul Vela şi cu premierul Ludovic Orban, că în următoarea ordonanţă militară este necesar să revenim asupra deciziei de a opri vânătoarea la mistreţi”, a spus ministrul Agriculturii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a precizat că aceasta ar trebui reluată din două motive.

“În primul rând, pentru controlul populaţiei de mistreţi, care ne-a ajutat foarte mult la combaterea şi răspândirea pestei porcine africane, dar încep să producă pagube în producţiile agricole vegetale care oricum sunt afectate grav şi de secetă. Din aceste două motive, în următoarea ordonanţă militară cu siguranţă o să deschidem vânătoarea la mistreţi”, a spus Adrian Oros.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.