Organizatorii Festivalului Mamaia Copiilor au precizat că avanscena a cedat din cauza mai multor factori, printre care ploile abundente şi presiunea exercitată de copiii care au sărit pe scenă de bucurie. În urma incidentului, nimeni nu a avut de suferit, iar structura scenei nu a fost afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avanscena de la Festivalul Mamaia Copiilor a cedat din cauza unor factori cumulativi. Din cauza ploilor abundente, ce au început din data de 5 iulie, a umezelii şi a presiunii exercitate de copiii care au sărit pe scenă de bucurie, placa de 4 pe 4 metri a coborât, ca o trapă, 20 de cm peste avanscena propriu-zisă. Acestea au fost situaţiile neprevăzute ce au condus la acest incident, în urma căruia nimeni nu a avut nimic de suferit. Structura scenei nu a fost afectată, tocmai de aceea gala de premiere a putut continua, fără probleme, şi nicio persoană nu a mai avut acces la zona afectată, ca măsură de securitate”, au transmis organizatorii, marţi după-amiază, prin intermediul unui comunicat.

Sursa citată menţionează că pe tot parcursul festivalului au fost prezente echipe de la Crucea Roşie şi echipe specializate pentru cazuri de urgenţă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Directorul Festivalului Mamaia Copiilor, Liviu Manolache, şi-a cerut scuze pentru această situaţie neplăcută, precizând că pe tot parcursul evenimentului muzical nimeni nu a suferit neplăceri şi nici nu i-a fost pusă integritatea în pericol.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat, marţi, că municipalitatea a fost finanţator al evenimentului, festivalul fiind organizat de Asociaţia Culturală Mamaia Copiilor. Edilul a precizat că Primăria a pus la dispoziţie şi infrastructura evenimentului, scena din Piaţeta Cazino din Mamaia.

Decebal Făgădău a menţionat că nu scena a fost cea afectată, ci un element de butaforie realizat în faţa acesteia. Astfel, scena respectivă a cedat şi s-a lăsat cu 20 de centimetri, iar copiii aflaţi în zona respectivă s-au speriat şi au început să ţipe. Totul a avut loc în timpul festivităţii de premiere, atunci când toţi participanţii erau pe scenă.

Decebal Făgădău a mai spus că Primăria a început o anchetă cu privire la acest incident, la finalul căreia cei care se fac vinovaţi de această situaţie ar putea fi amendaţi. 

Festivalul Mamaia Copiilor a avut loc săptămâna trecută în Piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia, la evenimentul muzical participând zeci de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.