Un bebeluş în vârstă de doar câteva ore, diagnosticat de medicii din Miercurea Ciuc cu detresă respiratorie, a fost transportat, joi, cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”În urmă cu puţin timp, elicopterul SMURD de la Târgu Mureş a încheiat cu succes o misiune desfăşurată contra cronometru, pentru salvarea unui bebeluş de doar câteva ore, din Miercurea Ciuc. La puţin timp după naştere, medicii din Miercurea Ciuc au diagnosticat nou-născutul cu detresă respiratorie, fiind necesar transferul de urgenţă al acestuia la un spital din Târgu Mureş”, a transmis, joi seară, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv).
 
Întrucât starea bebeluşului era gravă, iar transportul rutier ar fi durat peste două ore, s-a luat decizia să intervină elicopterul SMURD de la Târgu Mureş.
 
”În mai puţin de 30 de minute de la preluare, bebeluşul a fost transportat, asistat şi predat în siguranţă medicilor de la Târgu Mureş, în vederea acordării asistenţei medicale necesare”, a arătat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.