Angajaţii marilor reţele comerciale din România sunt sfătuiţi să evite, în această perioadă, călătoriile în zone afectate de coronavirus, arată Ministerul Sănătăţii, după o întâlnire a ministrului Victor Costache cu reprezentanţii AMRCR. De asemenea, în perioada următoare, marile reţele comerciale vor lua măsurile care se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, mai arată MS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), pentru o informare privind măsurile de sănătate publică instituite de autorităţi în această perioadă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, oficialii AMRCR şi-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative care urmează să fie transmise de către Ministerul Sănătăţii. Totodată, AMRCR şi-a arătat susţinerea în vederea aplicării măsurilor de sănătate publică în acord cu noile prevederi legale.

"Între măsurile discutate astăzi s-a evidenţiat aceea de a recomanda angajaţilor să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19. În cazul oricăror suspiciuni de îmbolnăvire se impune apelarea serviciului 112 pentru direcţionarea către centrele medicale de diagnosticare. În perioada următoare, marile reţele comerciale vor lua măsurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziţiei online de produse alimentare şi nealimentare fie direct de la comercianţii care au acest serviciu, fie prin aplicaţii specializate", arată MS.

Ministerul Sănătăţii a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la informaţiile noi despre răspândirea COVID-19.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România a fost înfiinţată în anul 2003 şi grupează 19 companii din retailul alimentar şi nealimentar din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.