Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse organizează, în perioada 15 ianuarie - 03 noiembrie, Concursul naţional de proiecte de tineret şi studenţi. Bugetul total alocat este de 3.000.000 lei, repartizat astfel: 1.500.000 lei, pentru linia de finanţare destinată proiectelor de tineret şi 1.500.000 lei, pentru linia de finanţare destinată proiectelor studenţeşti. Limita maximă pe proiect este 150.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un solicitant poate depune maximum un proiect în cadrul aceleiaşi linii de finanţare, dar nu pentru acelaşi tip de activitate, mai arată comunicatul de presă al Ministerului Familiei.

Priorităţile Concursului naţional de proiecte de tineret şi studenţi sunt următoarele:

- Consultarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor;

- Dezvoltarea responsabilităţii sociale şi individuale a tinerilor şi facilitarea accesului egal al tinerilor la drepturi;

- Crearea şi susţinerea de oportunităţi pentru tinerii din zonele rurale;

- Dezvoltarea competenţelor tinerilor corelate cu dimensiunea de mediu a dezvoltării durabile; Dezvoltarea competenţelor necesare pentru o mai bună incluziune socială şi inserţie profesională, în special a competenţelor digitale;

- Dezvoltarea competenţelor culturale prin organizarea de evenimente în domeniile creative şi culturale dedicate tinerilor.

Perioada de depunere a proiectelor este 25 ianuarie-15 februarie 2024., mai indică sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.