Un copil român în vârstă de un an şi două luni este internat la un spital din Florenţa (Italia), cu sindrom hemolitic uremic, iar autorităţile sanitare locale suspectează că îmbolnăvirea a fost provocată de brânză de la Lactate Brădet, scrie La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit La Repubblica, copilul, în vârstă de 14 luni, este internat la Spitalul Meyer din Florenţa, cu intoxicaţie alimentară, iar starea sa este "serioasă, dar nu gravă".

Conform sursei citate, copilul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic provocat de bacteria E.coli, iar cauza îmbolnăvirii ar fi consumul de brânză de la Lactate Brădet, care se vinde şi în magazine din Italia.

La Repubblica mai scrie, marţi, că autorităţile sanitare din zona Florenţa au declanşat o anchetă epidemiologică, suspectând că brânza de origine românească ar fi provocat îmbolnăvirea.

De asemenea, autorităţile sanitare din Florenţa au emis un avertisment către populaţie să nu mai consume brânza românească de la Brădet.

În România, din 29 ianuarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români, însă nu a fost identificată sursa contaminării.

În cadrul anchetelor efectuate de autorităţile din România a fost luată în calcul şi varianta ca brânza de la Lactate Bărdet să fi provocat îmbolnăvirile. 

Pe 9 martie, managerul Institutul Cantacuzino, Adrian Ionel, a declarat pentru News.ro că brânza de vaci de la Brădet nu a fost sursa îmbolnăvirii copiilor cu sindrom hemolitic uremic, tulpinile analizate fiind diferite, la fel şi probele recoltate de la copii din Argeş, Sibiu şi Bacău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.