Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis elevilor şi profesorilor olimipici internaţionali felicitări pentru faptul că au reuşit să îşi păstreze motivaţia. ”Drumul către performanţă nu este deloc unul uşor. De fapt, este unul presărat cu obstacole generate inclusiv de deficienţele sistemului educaţional”, a arătat el, într-un mesaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit vouă, elevi excepţionali care onoraţi numele ţării noastre prin performanţele obţinute la concursuri internaţionale, felicitări pentru reuşitele voastre deosebite! Vă admir entuziasmul, pasiunea, dorinţa de cunoaştere, dar şi de a fi cei mai buni pe plan internaţional în fizică, astrofizică, astronomie şi ştiinţele spaţiului, informatică, matematică, chimie, lingvistică, limba germană sau filosofie. Munca voastră, tradusă în nenumărate ore de studiu intens, este cu adevărat lăudabilă şi reflectă hotărârea şi motivaţia care vă caracterizează. Nu de puţine ori, sunt convins, aţi renunţat la activităţi specifice vârstei la care vă aflaţi pentru a dedica timp suplimentar studiului, experimentelor de laborator ori altor activităţi care servesc unei înţelegeri profunde a disciplinelor”, a afirmat Klaus Iohannis, în mesajul transmis, luni, la evenimentul de premiere a olimpicilor internaţionali, elevi şi profesori din învăţământul preuniversitar care au obţinut performanţe deosebite. Mesajul a fost prezentat de Diana-Loreta Păun, consilier prezidenţial - Departamentul Sănătate Publică.

Preşedintele a făcut referire şi la obstacolele întâlnite de aceştia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Drumul către performanţă nu este deloc unul uşor. De fapt, este unul presărat cu obstacole generate inclusiv de deficienţele sistemului educaţional. Mă bucur că aţi reuşit să vă păstraţi motivaţia în îndeplinirea visului vostru chiar şi atunci când învăţământul a fost pus la grea încercare de pandemia de COVID-19. Sunt convins că fiecare dintre voi are propria sa poveste fascinantă despre cum şi-a descoperit pasiunea pentru disciplina în care face performanţă. Poate uneori v-a fost insuflată de profesorii cu har cu care aţi avut ocazia să interacţionaţi la clasă, iar alteori de familie. De altfel, profesorii cu vocaţie şi părinţii voştri sunt pilonii care v-au asigurat susţinerea şi îndrumarea în parcursul către succes. Efortul consecvent este însă al vostru! Ştiu că interesul pentru o anumită disciplină va fi definitoriu în alegerea parcursului în carieră. Cred că cei mai mulţi dintre voi v-aţi creionat deja acest traseu. M-aş bucura să alegeţi să vă continuaţi studiile în universităţi din România, să faceţi cercetare, să îmbrăţişaţi o carieră în învăţământ sau în orice alt domeniu drag vouă aici, acasă!”, a menţionat Iohannis.

El a explicat că, în proiectul România Educată, tot procesul de învăţământ trebuie să pună în centru nevoile elevilor.

”(...) avem datoria de a vă oferi un mediu propice dezvoltării! Sper ca în viitor, inclusiv prin adoptarea unor legi mai bune şi mai cuprinzătoare, să vă putem sprijini mai mult în drumul vostru către performanţă! Dragi olimpici, cheia viitorului acestei ţări este şi în mâinile voastre! România are nevoie de entuziasmul vostru, de dorinţa voastră de implicare, fără de care schimbările profunde nu se pot produce. Vă doresc ca orientarea către performanţă să vă ghideze mereu alegerile în viaţă şi să aveţi succes în tot ceea ce vă propuneţi!”, a conchis Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.