Premierul Dacian Cioloş i-a convocat, marţi, la Guvern pe reprezentanţii structurilor de intervenţie pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a arătat că nu există localităţi izolate din cauza infrastructurii distruse, deşi 164 de localităţi din 20 de judeţe au fost afectate de inundaţii, iar, din cauza caniculei, s-ar putea să urmeze o perioadă de secetă în unele zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am vrut să am o evaluare directă de la prefecţi şi să aflu cum s-a acţionat pentru a salva vieţile şi bunurile oamenilor. Am solicitat autorităţilor locale o evaluare cât mai rapidă a pagubelor de până în acest moment. Am cerut miniştrilor de resort să propună în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare un pachet de măsuri de sprijin ţintit şi rapid, pentru a veni în ajutorul oamenilor şi comunităţilor afectate”, a spus premierul Dacian Cioloş în timpul unei videoconferinţe cu prefecţii.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a arătat că 164 de localităţi din 20 de judeţe au fost afectate, fiind necesară intervenţia forţelor de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Jandarmeriei Române. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

România ar putea trece de la inundaţii la secetă într-un timp foarte scurt din cauza caniculei care a fost prognozată pentru următoarele zile.

"În perioada următoare poate apărea risc de secetă şi caniculă.  Din acest motiv, am cerut Ministerului Agriculturii să prezinte săptămâna viitoare o informare despre masurile pe care le poate lua ministerul pentru folosirea sistemelor de irigaţii, astfel încât să limităm posibilele pagube provocate de secetă”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloş la finalul videoconferinţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.