Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut sâmbătă de 16 la mie în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 16,1 la mie.Vineri a fost 15,83 la mie.

Autorităţile fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nu a validat vineri propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) privind carantinarea zonei metropolitane Bucureşti. Totodată, s-a dispus intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, analizarea situaţiei epidemiologice din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi propunerea de noi măsuri.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, luni, patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei, între acestea fiind posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune. De asemenea, s-a decis dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti şi amânarea probelor practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.