Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, miercuri, că a fost adoptat, în şedinţa de Guvern, un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut în valoare de 177 de milioane de euro, pentru construirea a două penitenciare şi a unor facilităţi pentru pregătirea şi recuperarea capacităţii de muncă a personalului din penitenciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru modernizarea infrastructurii judiciare din România, va fi finanţată construcţia a două penitenciare Berceni (Prahova) şi Buzău, precum şi construirea unei facilităţi pentru pregătirea personalului din penitenciare – Ilfov şi un centru de recuperare a capacităţii de muncă personalului din enitenciare, în judeţul Braşov”, a anunţat, Dancă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Valoarea proiectului este de 221, 5 milioane euro , din care 177 milioane de euro este valoarea împrumutului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Acest proiect de lege este un act normativ extrem de important în zona judiciară, cunoscând problemele pe care sistemul de penitenciare îl ridică ca urmare a supraaglomerării, iar soluţia nu trebuie să fie în zona eliberărilor condiţionate anticipate – care au produs violenţă stradală şi fenoene sociale nedorite – ci în investiţii în sistemul penitenciar”, a mai spus Dancă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.