Guvernul a aprobat joi, prin Hotărâre de Guvern, Strategia Naţionale pentru Educaţia Continuă a Adulţilor pentru perioada 2024-2030. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat că ţinta este ”triplarea numărului adulţilor, adică a persoanelor între 25 şi 64 de ani, beneficiare de actvităţi de învăţare continuă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat joi, prin Hotărâre de Guvern, Strategia Naţionale pentru Educaţia Continuă a Adulţilor pentru perioada 2024-2030, purtătorul de cuvânt al Guvernului afirmând că statistic, se pleacă de la un procent de 5,4% în 2022, prin această Strategie dorindu-se atingerea unui procent de 17,4% în 2030.

Mihai Constantin a precizat că se doreşte ”triplarea numărului adulţilor, adică a persoanelor între 25 şi 64 de ani, beneficiare de actvităţi de învăţare continuă”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Acest tip de educaţie este deschis oricărei persoane care doreşte să dobândească, să-şi actualizeze, să-şi finalizeze sau să-şi extindă capacităţile, cunoştinţele, abilităţile, aptitudinile şi competenţele, pentru dezvoltarea personală şi profesională, în cadrul unor diverse tipuri de instituţii de educaţie formală şi non-formală”, a spus Constantin.

El a menţionat că Ministerul Educaţiei implementează Strategia şi va conlucra cu iorganizaţiile responsabile sau interesate de implementarea strategiei, precum autorităţi publice centrale şi locale, societatea civilă, ONG-uri, mass-media, companii private etc.

”Strategia naţională privind educaţia continuă a adulţilor 2024-2030 implică activităţi ce vor fi finanţate conform prevederilor legale şi în limitele strategiei fiscal-bugetare în vigoare”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.