Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România afirmă, vineri, că profesioniştii din sănătate au în continuare dreptul la sporul de pandemie, fiind în situaţie de risc epidemiologic. Sinficaliştii transmit că toţi angajaţii care îndeplinesc condiţiile legale au dreptul la un spor cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază în plată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această perioadă profesioniştii din sănătate mai au dreptul la sporul de pandemie?Da! Sporul de pandemie nu se acordă doar pe perioada stării de alertă, ci şi pe perioada stării de risc epidemiologic. În această perioadă suntem în starea de risc epidemiologic, prevăzută de legea nr. 136/2020”, a transmis, vineri, Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România.  

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Potrivit sindicaliştilor, în acest condiţii, toţi angajaţii care îndeplinesc condiţiile legale (indicate mai jos) au dreptul la un spor cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază în plată. 

”Cuantumul concret al sporului de pandemie (între limita minimă şi limita maximă) se stabileşte de angajator în acord cu sindicatele afiliate la federaţiile sindicale reprezentative la nivel de sector”, au mai precizat sindicaliştii.  

Aceştia explică faptul că sunt aplicabile prevederile Anexei nr. 2 la Regulamentul de sporuri (aprobat prin HG nr. 153/2018), lit. A, pct. 9 teza a doua.  

De acest spor poate beneficia personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.