Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a declarat, marţi, la finalul vizitei de lucru pe care premierul a făcut-o la Ministerul Sănătăţii, că vaccinul hexavalent nu a primit avizul controlului financiar preventiv (CFP), precizând că s-a demarat o nouă procedură pentru găsirea unor soluţii pentru achiziţionarea acestuia. Bodog a spus că pentru vaccinul tetravalent ministerul este ”în procedură de semnare” a contractului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem în procedură de semnare pentru vaccinul tetravalent, pentru vaccinul hexavalent încă nu am primit avizul CFP, motiv pentru care am demarat o nouă procedură pentru a găsi soluţii pentru achiziţia acestui vaccin. Vom introduce pe piaţă şi vaccinul pneumococic, iar în luna martie, va ajunge în România, vaccinul împotriva hepatitei B, care va fi distribuit", a declarat Florin Bodog.

Referitor la lipsa de pe piaţă a medicamentelor pentru boli rare şi despre bugetarea acestor tratamente, ministrul Sănătăţii a spus că până în acest moment nu au fost bugetate toate medicamentele pentru boli rare.

"Sunt medicamente care încă nu au fost aduse pe piaţă, dar pe care am prevăzut în buget şi tratamentele pentru boli rare. Până în acest moment nu au fost bugetate toate medicamentele pentru boli rare", a mai arătat Bodog.

Întrebat dacă ştie că mulţi părinţi plătesc, din propriul buzunar, foarte mulţi bani pentru tratamentele pentru boli rare, ministrul Sănătăţii a spus că nu deţine astfel de informaţii.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, declara, vineri, că în această săptămână va semna contractele pentru vaccinul tetravalent şi pentru cel hexavalent şi că intenţionează să introducă în schema de vaccinare a copiilor şi vaccinul pneumococic. În ceea ce priveşte vaccinul împotriva hepatitei, Bodog spune că există probleme în ceea ce priveşte producătorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.