Mai mulţi turişti, între care un cetăţean britanic, au fost ajutaţi, vineri, de jandarmii din Bacău, după ce au observat patru urşi, pe traseul 300 de scări din staţiunea Slănic Moldova, şi s-au temut să înainteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Apelul la 112 a fost primit în această tramiază, în jurul orei 15:50, de la o persoană din grupul de turişti, care se afla pe traseul 300 de scări din staţiunea Slănic Moldova, când i-au văzut în zonă pe cei patru urşi. Cei patru turişti, printre care şi o persoană de cetăţenie britanică, s-au speriat şi au sunat la 112, fiindu-le teamă să îşi continue drumul”, arată, vineri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Astfel, pentru îndepărtarea celor patru urşi, în zonă a fost direcţionat un echipaj de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova. Jandarmii i-au însoţit pe turişti de-a lungul traseului şi i-au ajutat să coboare în siguranţă.
 
Jandarmii montani le recomandă turiştilor ca, în cazul în care întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni; să se echipeze corespunzător zonei montane; să folosească doar traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu.
 
”Nu hrăniţi urşii şi nu vă apropiaţi de aceştia pentru că pot fi periculoşi! Respectaţi panourile de informare şi avertizare! Dacă observaţi prezenţa unui urs la mare depărtare, e bine să faceţi zgomot pentru a-l îndepărta!”, transmit jandarmii, care le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol atât pentru oameni, cât şi pentru animale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.