Aproximativ 20.000 de oameni protestează, la ora transmietrii acestei ştiri, în centrul municipiului Cluj-Napoca, după ce iniţial în Piaţa Unirii din oraş se adunseră peste 4.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii au plecat în marş pe Bulevardul Eroilor spre cartierul Mărăşti, circulaţia fiind blocată pe mai multe străzi din centrul oraşului.

Iniţial, în Piaţa Unirii din Cluj erau peste 4.000 de oameni, aceştia începând să se adune de la ora 18.00.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cei mai mulţi dintre manifestanţi sunt studenţi. O coloană de aproximativ o mie de studenţi a plecat în coloană din campusurile din oraş şi s-a alăturat protestatarilor, tinerii strigând ”6, 6, vin studenţii”.

Protestatarii scandează lozinci împotriva Guvernului şi a ministrului Justiţiei şi au bannere şi afişe cu mesaje prin care îi acuză pe politicieni de ”înaltă trădare”: ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”Ruşine să vă fie”, ”Ne-am săturat” sau ”Nu suntem orbi”.

La Arad, numărul protestatarilor a ajuns la 700, oamenii mutându-se în faţa sediului PSD, astfel că traficul în centrul oraşului este blocat.

Periodic, este blocat şi traficul tramvaielor, iar poliţiştii fac eforturi pentru a creea culoare printre manifestanţi de-a lungul şinei.

Circulaţia este afectată şi în alte zone din oraş, în condiţiile în care peste o sută de persoane au pornit în marş pe străzile Aradului.

Arădenii au început să se adune în centrul oraşului în jurul orei 17.00, însă abia o oră mai târziu au venit în număr mai mare, majoritatea fiind tineri, mulţi dintre ei studenţi. Ei au adus pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi au steaguri şi vuvuzele şi scandează ”Jos Guvernul”, ”Jos corupţia”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Jos mafia”.

Unul dintre participanţi a venit îmbrăcat cu o pelerină neagră cu glugă, are o coasă şi o foaie pe care scrie: ”Dragnea nu scapi”.Zeci de particpanţi au venit cu copii şi cu câini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.