Aproximativ 100 de oameni au participat, marţi, la manifestările organizate de Primăria Capitalei, cu ocazia Zilei Micii Unirii, în Piaţa Universităţii. Unii au dansat, alţii au fluturat steagul României, iar alţii s-au mulţumit doar să privească. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a prins în Hora Unirii, alături de cei aflaţi în piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul de muzică populară şi dans a început la ora 11.00, pe scena amplasată în zona Pieţei Universităţii urcând mai multe ansambluri de muzică pupulară şi cântăreţi din zona Moldovei şi a Munteniei.

Fete şi băieţi îmbrăcaţi în costume populare au dansat şi i-au invitat în Hora Unirii pe participanţii la spectacol. Câţiva oameni au fluturat drapeluri şi au dansat alături de ansamblurile folclorice.

La manifestările de Ziua Unirii a fost prezentă şi Gabriela Firea, primarul Capitalei, care a spus că evenimentul organizat cu ocazia Micii Unirii "vine ca o dovadă în plus că ne respectăm istoria”. Firea s-a prins şi ea în horă alături de cei prezenţi în piaţă.

"Astăzi aniversăm Mica Unire şi evenimentul nostru organizat în inima Bucureştiului, la Piaţa Universităţii, vine ca o dovadă în plus că ne respectăm istoria, înaintaşii. Vrem să le transmitem şi copiilor, nepoţilor care este adevărata noastră istorie, care sunt eroii neamului şi nu cred că trebuie să ne uităm niciodată care ne sunt valorile naţionale. Pe această scenă vor fi interpretate melodii tradiţionale populare româneşti autentice, precum şi melodii patriotice, ansambluri folclorice din Moldova şi din Ţara Românească ca un simbol pentru Mica Unire, care, aşa cum ştim, pentru început, a unit Moldova cu Ţara Românească”, a declarat Firea.

Aproximativ 2.000 de persoane au participat şi la manifestările organizate de Ziua Unirii la Galaţi, iar la Buzău, unde a fost prezent şi ministrul Apelor şi Pădurilor, au fost de faţă peste 1.300 de oameni. În ambele oraşe au fost organizate mai multe evenimente, între care o scenetă istorică pe tema Unirii, la Buzău.

Câteva mii de persoane au participat la Iaşi, la manifestările de Ziua Unirii, la care au fost prezenţi şi ministrul Apărării, Gabriel-Beniamin Leş, şi cel al Culturii, Ionuţ Vulpescu. Câţiva oameni au avut pancarte pe care sunt scrise mesajele: ”Vrem Unirea” şi ”Unirea obiectiv naţional”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.