Tedy Ursuleanu, care a rămas fără mâna stângă în urma incendiului din Colectiv, îi îndeamnă pe români să meargă la vot în 11 decembrie: "Mâna dreaptă o voi folosi pentru a vota. Mergeţi la vot!". Alături de ea, alţi supravieţuitori ai tragediei de la Colectiv fac apel către români, într-un clip postat pe internet, să meargă la vot. ”Eu votez pentru că nu vreau să-mi mai fie frică să ies din casă”, ”eu votez pentru că nu vreau ca ceea ce ni s-a întâmplat nouă să se mai întâmple”, "eu votez pentru că nu vreau să decidă altcineva pentru mine”, ”eu votez pentru că nu vreau ca ceea ce ni s-a întâmplat să fi fost degeaba” sunt câteva dintre mesajele tinerilor cărora viaţa le-a oferit o a doua şansă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiu că te doare de cum a ajuns ţara asta, de corupţie, de birocraţie, de nepotisme. Dacă vrei drepturi egale şi legi care să te protejeze mergi pe 11 decembrie la vot!”, au scris tinerii. 

Tedy Ursuleanu, în vârstă de 29 de ani, victimă a incendiului din Colectiv, explică de ce trebuie să mergem la vot: ”Înainte de Colectiv nu mergeam la vot. Eram o persoană care se pregătea să emigreze, voiam un job, voiam nişte drepturi, nişte reglementări exact aşa cum se întâmplă în străinătate, ştiam că la noi nu vor fi prea curând, însă acum sunt convinsă că dacă vom lua măsuri împreună se poate. Putem face şi din România o ţară exact aşa cum ne-o dorim”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Una dintre luptătoarele Colectiv, Tedy Ursuleanu, spune că va vota cu singura mână care i-a mai rămas. ”Am prieteni care au fost foarte dezamăgiţi de situaţia politică de la noi, ştiu prin ce am trecut şi mi-au fost aproape după accident. Fac apel la ei: pentru mine contează, pentru copiii lor va conta, pentru a îndrepta toate neregulile din sistem, contează să-ţi exprimi dreptul la vot. Situaţia prin care am trecut m-a lăsat cu o singură mână, mâna dreaptă, o voi folosi pentru a vota. Mergeţi la vot!”.

Alex spune că după Colectiv a început să fie altcineva. ”Schimbarea nu vine stând acasă, trebuie să ieşi afară, chiar dacă e frig afară, pui o geacă mai groasă, te duci cu prietenii, pui o ştampilă şi te rogi să fie bine”, a spus el şi i-a îndemnat pe oameni să fie responsabili şi să se schimbe ei. ”Vine zăpada acum, toată lumea se plânge. Să vină ăşltia să dea cu lopata. Ia lopata, dă singur, dacă nu vrei să aluneci, să-ţi rupi gâtul”, a adăugat Alex. 

Flavia va vota pentru copiii şi nepoţii ei: ”Am primit o a doua şansă la viaţă. Am mai multă dorinţă de a avea o altă viaţă mai bună aici pentru mine şi pentru copiii şi nepoţii mei. Toţi suntem de vină, pentru că lăsăm lucrurile aşa cum sunt”. 

”Pentru mine câteva secunde au făcut diferenţa între viaţă şi moarte”, e mărturia lui Cătălin. 

Cătălin Scânteie nu vrea ca ceea ce i s-a întâmplat să i se întâmple şi copilului lui, de aceea va merge la vot: ”Vreau să schimb ceva, să nu-mi mai fie frică să ies din casă. Vreau ca fiul meu să nu mai treacă prin ce am trecut noi”. 

”Din perspectiva noastră, cel mai important lucru este ca acest lucru să nu se mai întâmple”, spune Marian Leuşteanu. Sorin vrea să voteze ca ceea ce i s-a întâmplat lui să nu se fi întâmplat degeaba.  

”La alegeri câteva voturi pot să conteze enorm. Nu-i lăsa pe alţii să voteze pentru tine”, ”eu merg la vot!” spun tinerii în finalul apelului. 

Filmul a fost vizualizat, până acum, de peste 140.000 de internauţi. 

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

Pe 11 decembrie 2016, România va vota pentur un nou Parlament. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.