Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că Guvernul aprobă majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi scoală, începând din acest an, atât pentru învăţământul de stat, cât şi pentru cel particular, el precizând că la costul standard pentru cheltuieli salariale, creşterea este de 38%, cea mai mare de la introducerea acestui mecanism de finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În şedinţa de Guvern de astăzi, au fost adoptate Hotărârile privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, pentru finanţarea de bază, atât a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, cât şi a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă. Avem cea mai mare creştere a costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, efect direct al intrării în vigoare a pachetului legislativ adoptat anul trecut”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, privind cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, pentru anul 2024, a crescut cu 38% faţă de anul 2023, respectiv de la valoarea de 6.834 de lei, la valoarea de 9.431 de lei.

De asemenea, Ministerul Educaţiei anunţă că valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, privind cheltuielile cu formarea continuă şi cheltuielile cu bunuri şi servicii pentru anul 2024, a crescut cu 13,8% faţă de anul 2023, respectiv de la valoarea de 570 de lei, la valoare de 649 de lei.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Aprobăm majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi scoală, începând din acest an, atât pentru învăţământul de stat, cât şi pentru cel particular acreditat” a declarat premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Marcel Ciolacu a precizat că la costul standard pentru cheltuieli salariale, creşterea este de 38%, cea mai mare de la introducerea acestui mecanism de finanţare.

”Există o creştere substanţială şi în privinţa costului pentru formare continuă, bunuri şi servicii, de aproape 14%”, a spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.