Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că încadrarea în ţinta de deficit, în anul acesta, este o obligaţie şi un angajament pe care statul român l-a luat în raport cu accesarea fondurilor europene şi a PNRR. ”Nu cred că e posibil ca în acest moment vreun stat din UE să îşi poată renegocia acest lucru, dar dacă există disponibilitatea din partea Comisiei, de ce nu, pentru noi ar fi un plus”, a arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încadrarea în ţinta de deficit, în anul acesta, este o obligaţie, de altfel este un angajament pe care statul român l-a luat în raport cu accesarea fondurilor europene şi a PNRR. Nu cred că e posibil ca în acest moment vreun stat din UE să îşi poată renegocia acest lucru, dar dacă există disponibilitatea din partea Comisiei, de ce nu, pentru noi ar fi un plus”, a spus Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat că toate calculele trebuie făcute raportat la această cifră a deficitului, de 4,4%.

”De altfel, este interesul nostru să ne încadrăm în această ţintă de deficit bugetar, în primul şi în primul rând pentru a genera echilibru în ceea ce priveşte echilibrul dintre cheltuieli şi venituri. În al doilea rând, este vorba de crearea de spaţiu fiscal pentru atragerea, cel puţin în următorii doi ani, a 16 miliarde de euro din zona PNRR”, a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.