Sorin Grindeanu, propunerea PSD pentru funcţia de premier, a declarat, miercuri, că îl roagă pe Liviu Dragnea să îi fie alături în perioada următoare deoarece el este cel care a făcut programul de guvernare, social-democratul dând asigurări că nu va face mişcări în Guvern sau mişcări politice fără colegii săi din partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Multumesc colegilor mei pentru votul de azi din Comitetul Executiv. E o mare responsabilitate şi simt în spate această responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să îl punem în practică. Am avut o rugăminte în faţa colegilor din CEx, dar în primul rând o rugăminte faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alături fiind cel care a coordonat echipa, cel care a făcut acest programul de guvernare pentru a ajuta la implementarea acestuia”, a precizat Sorin Grindeanu.

Chestionat de ce s-a răzgândit, în condiţiile în care anunţase că nu vrea să fie ministru sau premier, acesta a spus: “Declaraţia mea a fost că nu îmi doresc să intru în guvern la acel moment. Dar eu înţeleg momentul şi sunt de 20 de ani membru PSD. Tot timpul trebuie să simţi şi responsabilitatea oamenilor care cred în tine”.

Întrebat în continuare dacă are legături cu preşedintele Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu a spus că l-a văzut o singură dată pe şeful statului. “L-am văzut o singură dată pe domnul preşedinte Klaus Iohannis, când a venit în vizită la Timişoara, în urmă cu o lună şi jumătate, o vizită oficială. Fiind preşedinte de Consiliu Judeţean, l-am aşteptat la aeroport aşa cum e normal”, a răspuns social-democratul.

Sorin Grindeanu a ţinut să precizeze că nu va face “mişcări în Guvern şi mişcări politice” fără colegii săi. “Ei trebuie să decidă, împreună trebuie să decidem mutările pe care le facem. Este o relaţie de subordonare, domnul Dragnea este preşedintele PSD, e simplu”, a conchis Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anunţului făcut de către Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv.

"Am avut o discuţie adâncă, profundă în Comitetul Executiv Naţional, în care i-am rugat pe colegi să îşi spună părerea bazată şi pe discuţiile cu oamenii din judeţ. Sigur că a fost un curent în ultimele zile, şi ieri, şi azi-noapte, şi azi dimineaţă, mii de mesaje în care ne cereau să trecem la suspendarea preşedintelui. Într-adevăr, avem o armă foarte puternică reprezentată de majoritatea în Parlament, pentru că e puterea dată de popor. În acelasi timp, nu sunt iresponsabil să folosim această armă în a face rău ţării", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat că social-democraţii renunţă la propunerea Sevil Shhaideh, după ce liderul partidului a vorbit cu Shhaideh, care i-a spus că a primit ameninţări cu moartea după nominalizarea ei.

Este membru al partidului din 1996 şi a ocupat mai multe funcţii în partid, însă a ajuns în prima scenă în timpul Guvernului Ponta, când a ocupat, pentru aproape un an, funcţia de ministru al Comunicaţiilor, intrând ulterior în echipa lui Liviu Dragnea. Între 2008 şi 2016 a fost deputat, însă a demisionat după ce a devenit preşedinte al CJ Timiş. El a activat în Comisia pentru controlul activităţii SRI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.