Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, afirmă, întrebat dacă are certitudinea că pensiile recalculate vor fi aplicate până în septembrie 2024, că ministerul a făcut ”o reformă responsabilă”. Bucura Oprescu a ţinut să transmită că a doua etapă de majorare a pensiilor, care va fi realizată odată cu recalcularea tuturor pensiilor, nu are legătură cu ciclul electoral de anul viitor, ci cu procesul de recalculare care necesită anumite etape.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată luni seară, dacă Ministerul Muncii are resursa umană şi tehnologică pentru a avea garanţia că la 1 septembrie anul viitor toate pensiile vor fi recalculate, aşa cum prevede noua lege a pensiilor, Simona Bucura Oprescu a răspuns afirmativ.
 
”Da. Am făcut o reformă responsabilă. Au fost în mediul public întrebări de genul: de ce nu aţi început cu recalcularea şi de ce nu aţi venit cu majorarea ulterior? Ei bine, răspunsul este foarte clar: noi suntem responsabili şi suntem conştienţi de faptul că avem etape de parcurs, adică adoptăm legea”, a afirmat Simona Bucura Oprescu, la TVR Info.
 
Ea a spus că ”pensionarii nu trebuie să aibă emoţii” cu privire la aplicarea actului normativ votat luni de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. 
 
”Scuzaţi-mă, aş vrea să vă spun de ce totuşi avem luna septembrie. Nu din motive electorale, cum spun unii. Luna septembrie este aleasă în mod responsabil fiindcă noi adoptăm legea, după care, după promulgarea legii în Monitorul Oficial, din momentul în care legea este în vigoare suntem obligaţi să venim cu normele de aplicare, după finalizarea normelor de aplicare trebuie cu compania care asigură servicii de soft pentru Casa Naţională de Pensii să realizăm noul soft, după care să instruim pe colegii din Casele teritoriale de pensii, după care să începem procesul efectiv de recalculare a pensiilor, astfel încât până la 1 septembrie fiecare român să aibă o decizie de recalculare după noua formulă. Apoi, în luna septembrie să avem pentru toţi românii pensiile recalculate”, a ţinut să precizeze ministrul. 
 
Conform acestuia, reforma sistemului public de pensii ”nu ţine cont doar de faptul că am avut de îndeplinit angajamente pe care România le are în raport cu Comisia (Europeană - n.r.)”, iar ”principalul obiectiv al reformei este cel legat de pensii mai bune pentru români”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.