Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre raportul APCE şi recomandarea de a se ţine cont de recomandarea Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei, că ”ar fi motiv de panică doar dacă Guvernul ar avea intenţia de a nu ţine cont şi şi-ar fi declarat intenţia de a nu ţine cont de aceste recomandări. El a precizat că nu a văzut nicio poziţionare a ministrului Justiţiei în care să spună negru pe alb că nu va ţine cont şi firesc ar fi ca Ministerul Justiţiei şi Parlamentul României, când vor ajunge la forma finală a legii, să ţină cont de acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Raportul APCE este important însă nu este motiv să intrăm în panică, deoarece Guvernul a anunţat intenţia de a ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia şi GRECO. Acest raport al APCE este firesc, recomandarea din acest raport de a ţine cont de ceea ce spune Comisia de la Veneţia este de asemenea firească. Din câte ştiu, intenţia Guvernului României, şi acest lucru l-am văzut public, este de a ţine cont de toate recomandările Comisiei de la Veneţia şi dacă va ţine cont de ele, totul va fi bine”, a spus Siegfried Mureşan. 

Europarlamentarul PNL a precizat că ”normal este ca Guvernul să ţină cont şi aşteptarea tuturor este ca Guvernul să ţină cont de ele”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Acest raport ar fi motiv de panică doar dacă Guvernul ar avea intenţia de a nu ţine cont şi şi-ar fi declarat intenţia de a nu ţine cont de el, atunci ar fi motiv de panică pentru că situaţia ar fi cu totul alta. Contează să ţinem cont şi convingerea mea este că forma finală a legilor justiţiei va ţine cont de această recomandare. Eu nu am văzut nicio poziţionare a ministrului Justiţiei în care să spună negru pe alb că nu va ţine cont şi firesc ar fi ca Ministerul Justiţiei şi Parlamentul României, când vor ajunge la forma finală a legii, să ţină cont”, a mai spus Siegfried Mureşan. 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) apreciază, în ultimul raport, progresele făcute de România în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei.

Cu toate acestea, instituţia remarcă o serie de preocupări, între care libertatea şi pluralismul mass-mediei, incluziunea cetăţenilor romi şi hotărârile neexecutate ale Curţii Europene a Drepturilor Omului şi face o mulţime de recomandări, între care respectarea părerilor Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO. În plus, APCE cere deplină transparenţă privind contractele presă-partide.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.