Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut miercuri, în timpul plenului reunit în care s-a votat componenţa Comisiei de control al SIE, un schimb de replici cu deputatul PNL Cezar Preda, după ce liberalul l-a acuzat că doreşte ca PSD să deţină şefia comisiei. Preşedintele social-democraţilor i-a replicat că el nu a participat la negocierea vreunui protocol „prezidenţial sau neprezidenţial”, fiind sarcina liderilor de grup să discute despre componenţa şi şefia comisiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că, potrivit protocolului, PSD trebuie să deţină şefia Comisiei de control al SIE.

„Pentru Comisia pentru execitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE, din partea Camerei Deputaţilor, domnul Weber Mihai. Conform protocolului, preşedinţia este la PSD şi îl propunem pe dânsul şi pentru funcţia de preşedinte”, a spus social-democratul.

Cezar Preda a intervenit, afirmând că, probabil, Ciolacu a „confundat preşedinţii”, fiind dorinţa lui Liviu Dragnea ca PSD să deţină conducerea comisiei.

„N-am înţeles prea bine ce a zis liderul grupului PSD. A spus că Comisia de control SIE, conform protocolului prezidenţial, îi revine preşedinţia PSD. Domnule deputat, poate aţi confundat preşedinţii. E dorinţa domnului Dragnea, e cu totul altceva, dar nu există un protocol prezidenţial”, a spus liberalul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus, la rândul său, că nu a participat la negocierea vreunui protocol „prezidenţial sau neprezidenţial”, fiind sarcina liderilor de grup să discute despre componenţa comisiilor.

„Eu nu am participat la negocierea niciunui protocol nici prezidenţial, nici neprezidenţial. Trebuie să recunosc că şi eu am fost mirat când am auzit. Am înţeles că aţi negociat liderii de grup, domnul Ciolacu, dar de ce prezidenţial, că nu am înţeles...”, a subliniat Liviu Dragnea. 

PSD deţine şi preşedinţia Comisiei de control al SRI, care este condusă de Adrian Ţuţuianu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.