Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris, sâmbătă, pe Facebook, despre incendiul din clubul Bamboo, ea susţinând că „vinovăţia” este a unei părţi a statului român, „fie din cauza ineficienţei, fie din cauza corupţiei”, fiind „o dramă” faptul că tragedia din Colectiv este „repetabilă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc! Vinovăţia e a unei părţi a statului român, fie din cauza ineficienţei, fie din cauza corupţiei. Instituţiile româneşti, multe din ele, au moduri de funcţionare anacronice, se pun în mişcare doar după o nenorocire sau după ce presa sesizează un derapaj. Care a fost primul instinct al statului după Colectiv? Strict o abordare de imagine - un val de controale şi blocarea autorizaţiilor”, a scris liderul PNL.

Raluca Turcan a mai spus că „o parte a statului e complice, iar o altă parte a statului, prin medici şi pompieri, salvează, atunci când poate şi când nu e prea târziu”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Modernizarea sistemului public, în sensul eficientizării lui, trebuie sa fie o prioritate a oricărui guvern. E o dramă să constatăm că nenorocirea de la Colectiv e repetabilă şi că unele instituţii doar constată şi nu fac ce trebuie să împiedice ca o asemenea nenorocire să mai fie vreodată posibilă în România”, a conchis Raluca Turcan.

Clubul Bamboo din Capitală a fost mistuit de un puternic incendiu sâmbătă dimineaţă. Un număr de 41 de persoane aflate în clubul Bamboo au ajuns la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din Bucureşti, iar zece dintre acestea au fost internate, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a făcut apel la cei care se aflau în club ca în cazul în care au dureri de cap, vertij sau orice alte simptome să meargă de urgenţă la spital sau să sune la Ambulanţă.

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că nu există nicio autorizaţie emisă de către primărie pentru Clubul Bamboo, precizând că administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare, dar acesta era incomplet şi a fost retras pentru completare.

El a precizat că clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizaţiei termenul a fost prorogat până în iunie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.