Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, l-a acuzat, duminică, pe fostul premier, Victor Ponta, de faptul că nu a făcut nimic pentru justiţie, spunând că este dezamăgită de luarea lui de poziţie, mai ales că este magistrat de profesie, şi că, dacă iubea atât de mult justiţia, putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Raluca Prună s-a plâns de faptul că există o problemă în ceea ce priveşte infrastructura instituţiilor publice, arătând că i-a fost foarte greu să găsească un sediu pentru Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

„Avem o problemă de infrastructură. Nu mi-a fost deloc uşor să găsesc un sediu pentru ANABI. Am căutat din luna ianuarie un sediu pentru că nu există o infrastructură adecvată pentru instituţii. Din acelaşi motiv, Înalta Curte funcţionează într-un sediu în care judecători ai Înaltei Curţi împart birourile”, a spus Prună.

Întrebată dacă nu ar fi mai simplu să se confişte imobile, care ar trebui să fie confiscate, şi să fie date în folosinţă instituţiilor, ministrul a declarat: „Probabil că ar fi mai simplu şi mai eficient. Hotelul Triumf este un astfel de exemplu, dar uitaţi-vă în jurul dumneavoastră: o instituţie judiciară, la fel ca un penitenciar, sunt infrastructuri speciale şi oricât am confisca şi am da spre uzul instituţiilor judiciare, lucrurile acestea nu se fac de pe o zi pe alta. Eu trebuie să îmi exprim regretul că prea mare lucru, până am preluat mandatul, nu s-a făcut. Pot să spun asta public, fără ezitare: sunt dezamăgită de luarea de poziţie a fostului premier, care este magistrat de profesie şi dacă iubea atât de mult justiţia, putea să facă, ca magistrat, mai mult decât tehnocratul Prună”, a declarat demnitarul.

Fostul premier Victor Ponta a criticat, sâmbătă, actualul Cabinet, declarând că este un Guvern format din oameni care nu erau pregătiţi să guverneze, nici măcar premierul Dacian Cioloş. De-a lungul timpului, Ponta a formulat critici şi la adresa ministrului Justiţiei, Raluca Prună, despre care a afirmat că are "mentalitate de KGB".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.