Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), a criticat măsurile fiscale pregătite de Guvern în privinţa angajaţilor din IT şi a afirmat că aceste măsuri vor produce daune, în loc să producă economii la buget. Nica a adăugat că este de acord cu reducerea cheltuielilor, dar că ar trebui să se înceapă cu pensiile speciale şi restructurări în administraţia centrală şi în agenţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Angajaţii din IT au reprezentat principalul motor al dezvoltării judeţului Timiş, şi, în continuare, contribuie consistent la competitivitatea mediului de afaceri timişean. Eliminarea facilităţilor fiscale pentru IT-işti va produce mai multe daune decât economii şi va afecta deopotrivă universităţile de profil, angajatorii şi angajaţii. Păstrez legătura cu mediul de afaceri şi ştiu cât de importantă este predictibilitatea şi siguranţa în relaţia cu autorităţile statului. De exemplu, domeniul construcţiilor: nu poţi spune în 2018 că este domeniu strategic pentru 10 ani, iar după doar cinci ani, să dai peste cap socotelile companiilor”, a scris Nica, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.
 
Preşedintele CJ Timiş spune că ”e periculos să alunecăm în socialism şi să sacrificăm domeniile care produc”.
 
”Chiar dacă este o situaţie de criză, e periculos să alunecăm în socialism şi să sacrificăm domeniile care produc. Sunt de acord cu reducerea cheltuielilor, însă propun să începem cu pensiile speciale, apoi restructurări masive în administraţia centrală şi în agenţiile aferente. Şi noi, aici, la nivel local vom restrânge cheltuielile, dar o vom face inteligent, fără să prejudiciem economia care funcţionează”, mai scrie Nica.
 
Alin Nica a mai scris că susţine păstrarea excepţiilor fiscale pentru cei din domeniul IT.
 
”Voi susţine în cadrul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţean din România, la nivel naţional, în cadrul negocierilor, şi, public, acolo unde îmi va fi solicitat punctul de vedere, să păstrăm excepţiile fiscale din IT şi să eliminăm pragul de 7.5% pentru cheltuielile cu activităţile culturale, sportive şi cele specifice cultelor. Timişoara este Capitală Europeană a Culturii şi cel mai bun exemplu că investiţiile în cultură aduc turişti şi generează creştere în domeniul turismului şi HoReCa”, mai spune Nica.
 
Preşedintele CJ Timiş mai adaugă că socialiştii îi suprataxează pe cei care produc.
 
”Timişul trebuie să rămână liberal atât în gândire cât şi în acţiune, solidar cu mediul de afaceri şi alături de oamenii corecţi care au muncit din greu pentru ceea ce au şi care nu merită să fie supraimpozitaţi.  Socialiştilor li se pare egoism dorinţa naturală a oamenilor care produc să păstreze mai mult din ce câştigă şi, drept urmare, îi suprataxează. Oamenii politici de stânga au introdus toate exceptiile din Codul fiscal iar acum, cu maximă ipocrizie, dau vina pe cei exceptaţi că sunt privilegiaţi şi trebuie sancţionaţi. Principial, social democraţii nu vor să dea libertatea alegerii celei mai potrivite modalităţi de organizare fiscală, iar celor care se descurcă în hăţişul fiscal total nepredictibil, le impun constrângeri suplimentare. Prin plafonarea preţurilor, aceştia vor controlul economiei din partea statului, uitând că oferta şi cererea stau la baza economiei de piaţă. În general vorbind, din păcate, socialiştilor nu le place libertatea de alegere pentru că s-ar putea să nu mai fie aleşi!”, a scris Alin Nica pe Facebook.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.