Fostul preşedinte Traian Băsescu a apreciat, marţi seară, că este stânjenitoare poziţia preşedintelui francez Emmanuel Macron care, ”ca un fluturaş de-ăla care zboară din floare în floare”, a trecut de la retorica de la începutul conflictului din Ucraina ”să nu umilim Rusia”, anunţând recent posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a vorbit, marţi seară, la Digi 24, şi despre războiul din Ucraina, dar şi despre declaraţiile lui Emmanuel Macron.

”Niciodată n-am crezut că voi ajunge să spun aşa ceva despre un preşedinte francez care gestionează şi un arsenal nuclear. Aduceţi-vă aminte de apelurile lui Macon să nu umilim Rusia. Iar acum e primul care se trezeşte, aşa, din somn, şi spune să trimitem  trupe în Ucraina. Cred că-i foarte prost consiliat şi are o abordare superficială a lucrurilor”, a declarant Traian Băsescu.

Fostul preşedinte s-a referit şi la stupoarea create în capitalele NATO de declaraţiile preşedintelui francez: ”Gândiţi-vă cum a sunat în toate capitalele NATO, când Macron iese şi, ca un fluturaş de-ăla care zboară din floare în floare, trece de la «să nu umilim Rusia» şi spune va trimite militari în Ucraina. E stânjenitor pentru un şef de stat să vină cu asemenea…”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că "fiecare cuvânt" pe care îl spune despre războiul din Ucraina este "cântărit", după ce, săptămîna trecută, el a provocat stupoare, inclusiv din partea aliaţilor, spunând că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina "nu este exclusă".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.