PNL şi USR au depus miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, liderul Patidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, afirmând că aceasta este soluţia „legală şi instituţională” pentru demisia Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aceasta este moţiunea de cenzură pe care PNL împreună cu USR o depun astăzi (miercuri – n.r.), este primul demers politic important pe care Opoziţia îl face astăzi în România într-un moment de cumpănă, într-un moment în care prin OUG, prin decizii ale Guvernului se încearcă legalizarea furtului în România (...). Aceasta este soluţia legală, instituţională pentru demisia Guvernului şi soluţia pentru a putea ajunge la alegeri anticipate”, a afirmat Raluca Turcan.

Înainte de a depune moţiunea de cenzură la Camera Deputaţilor, mai mulţi parlamentari PNL şi USR au strigat pe holul Parlamentului „demisia” Guvernului Grindeanu. 

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (...) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.