Plenul Senatului a aprobat marţi, cu 73 de voturi ”pentru” şi 15 voturi ”împotrivă”, convocarea sesiunii extraordinare în perioada 10 – 31 ianuarie, liderul grupului senatorilor PNL, Mario Oprea, anunţând de la tribună că liberalii asigură cvorumul de şedinţă şi vor vota pentru convocarea sesiunii extraordinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca dovadă că noi nu blocăm activitatea Guvernului, opoziţia e prezentă în sală, dar nu numai că este prezentă în sală, dar vă spun din deprinderile pe care le am că dumneavoastră, majoritatea, cei care susţineţi actualul Guvern, nu aveţi cvorum în acest moment. Cvorumul este asigurat de către opoziţie. Aş vrea să subliniez lucrul acesta: cvorumul de şedinţă, în această şedinţă în care se va decide că avem sesiune extraordinară, este asigurat de opoziţie. Suntem prezenţi, vom vota să avem o sesiune extraordinară”, a declarat de la tribună liderul de grup al senatorilor PNL, Mario Oprea.

Plenul Senatului a confirmat practic decizia Biroului Permanent de convocare a sesiunii extraordinare pentru perioada 10 – 31 ianuarie, programul de lucru incluzând doar activităţi în teritoriu şi în comisiile permanente, iar pe 25 ianuarie fiind aşteptat în Parlament proiectul de buget pe anul în curs.

După şedinţa Biroului Permanent şi înaintea şedinţei de plen, liberalii au criticat convocarea sesiunii extraordinare, pe care au considerat-o ”un vicleşug” pentru ca Guvernul să poată emnite ordonanţe în lipsa unei legi de abilitare. ”Este pentru prima dată când într-o sesiune extraordinară sunt programate activităţi în circumscripţiile electorale şi lucrări în comisiile permanente, ca şi cum ele nu ar fi existat. Chestiunea asta este pentru a crea posibilitatea Guvernului să emită acele ordonanţe fără legea de abilitare, ceea ce este un simplu vicleşug care nu onorează activitatea nici a Guvernului, nici a majorităţii parlamentare”, a declarat atunci liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.