Parlamentul României înfiinţează o comisie specială comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru combaterea traficului de persoane, în contextul în care acesta este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România şi Uniunea Europeană, a anunţat marţi deputatul liberal Cristian Băcanu, iniţiatorul proiectului de lege. Votul în plen pentru înfiinţarea comisiei va avea loc miercuri. Iniiatorii proiectului sunt preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis şi deputatul PNL Cristian Băcanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Combaterea traficului de persoane trebuie să pornească de la o abordare integrată care priveşte atât combaterea dar mai ales prevenirea. În acelaşi timp, un factor esenţial este protecţia, sprijinul şi asistenţa acordată victimelor traficului de persoane. Tocmai de aceea, iniţiativa oferă un cadru larg de colaborare între instituţiile statului şi organizaţiile non-profit, pe care le vedem ca fiind fundamentale în acordarea asistenţei victimelor traficului de persoane”, a anunţat Cristian Băcanu.
 
Liderul liberal arată că iniţiativa s-a bazat pe sistemul de protecţie al OSCE şi pe expertiza Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. 
 
”Iniţiativa legislativă are la bază documentele Forumului pentru combaterea traficului de persoane al OSCE precum şi expertiza baronesei Elizabeth Butler - Sloss, fostul preşedinte al Curţii Supreme din UK, preşedintele comisiei parlamentare pentru combaterea traficului de persoane şi procurorul care a anchetat dispariţia prinţesei Diana”, precizează Băcanu. 
 
Proiectul a fost depus la vot de Biroul Permanent reunit şi este susţinut de toate partidele parlamentare. 
 
Votul pentru înfiinţarea comisiei va avea loc miercuri, în penul comun. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.