Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a afirmat, luni, în plenul reunit, că tema referendumului cerut de preşedintele Klaus Iohannis nu vine împotriva unei anumite părţi a politicienilor care s-ar opune luptei anticorupţie, ci, prin formulare, pune la îndoială dorinţa poporului de a combate corupţia, efectele internaţionale putând fi "negative".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolicea i-a răspuns de la tribună preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, care a afirmat că referendumul este unul obligatoriu, iar politicienii trebuie să asculte de popor atunci când acesta îşi exprimă suveranitatea.

"Astăzi este o zi de responsabilitate maximă aici în Parlament. (...) Trebuie să avizăm un referendum care să ofere cetăţenilor şansa de a se pronunţa împotriva corupţiei şi pentru integritate publică. Acesta este votul pe care trebuie să-l dăm şi merită apreciat la adevărata lui valoare", a spus Turcan.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a replicat că liberalii nu înţeleg faptul că Legea fundamentală trebuie respectată, iar şefa PNL face "confuzii extraordinar de grave". El a susţinut că suveranitatea poporului se exprimă atunci când este convocat un referendum precum cel de demitere a preşedintelui sau de modificare a Constituţiei, în toate celelalte cazuri fiind vorba despre "voinţa" cetăţenilor, aşa cum este şi în speţa referendumului privind corupţia.

"Tema este o temă generoasă, largă, lupta anticorupţie, dar atenţie la efecte. Nu se pune problema de a pune la îndoială o anumită parte a clasei politice cu privire la voinţa luptei anticorupţie. Cu această întrebare se pune la îndoială dorinţa poporului român de a lupta împotriva corupţiei, iar efectele internaţionale pot fi negative", a spus Nicolicea, arătând că toate partidele deja s-au exprimat în favoarea referendumului.

El a reluat ideea că, prin această întrebare, Iohannis arată că "poporul român nu şi-ar dori lupta anticorupţie".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.