Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, desprea majorarea taxelor pe proprietate, că ”trebuie să înţelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România” şi că ”nu mai putem impozita oamenii la fel, pe clădiri aflate în alte locaţii, în alte judeţe”. El a arătat că prin descentralizare, autorităţile locale vor decide dacă majorează aceste taxe şi a precizat că Ministerul de Finanţe va veni cu norme de aplicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asociaţiile municiilor, oraşelor, au spus că neterminându-se digitalizarea, nu se poate aplica acea grilă notarială şi atunci s-a luat decizia să laşi, să descentralizezi către autorităţile locale. Vorbim de descentralizare, când o facem dăm înapoi şi criticăm”, a spus Marcel Ciolacu, despre majorarea taxelor pe proprietate. 

Liderul PSD a arătat că ”au descentralizat aceste taxe către autorităţie locale, ele creând un echilibru bugetar”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Trebuie să ţinem cont de faptul că avem cele mai mici venituri din UE, din impozitarea proprietăţilor, sub 2%, media europeană este de 4,6%. Există o diferenţiere corectă, una este o clădire în mijlocul Bucureştiului şi alta e o clădire în mijlocul municipiului Hunedoara. Vorbim de o plajă pe care am lăsat-o. Unele autorităţi locale poate nu vor să facă nicio mărire dar o diferenţiere de zone şi unde există proprietăţile trebuie să existe”, a spus el. 

Marcel Ciolacu a precizat că este un amendament la care vor veni norme de la Ministerul de Finanţe.

”Trebuie să înţelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România, nu mai putem impozita oamenii la fel, pe clădiri aflate în alte locaţii, în alte judeţe”, a mai spus Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.