Mai mulţi deputaţi USR, în frunte cu preşedintele Dan Barna, au încercat marţi să intre în plenul Senatului în timpul şedinţei în care se dezbate legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Angajaţii Senatului au blocat intrările în sala de plen, iar deputaţii USR au urcat în balconul de unde jurnaliştii urmăresc lucrările Senatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputaţii USR nu au fost lăsaţi să intre în sala de plen a Senatului, angajaţii acestui for susţinând că ar fi împotriva regulamentului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Dacă nu vom reuşi să blocăm acum votarea legii în Senat vom continua cu celelalte instrumente disponibile pe care le avem - contestarea în zilele următoare la Curtea Constituţională a acestor iniţiative, Statutul Magistraţilor, Legea ANi şi tot pachetul pe care înţeleg  că dl. Dragnea, înţeleg, l-a promis baronilor săi. De asta ne explicăm cumva această  grotească grabă care se întâmplă în ultimele zile în Parlament pe subiectul Justiţiei”, a spus preşedintele USR, Dan Barna în foaierul Senatului.

El a explicat că a venit împreună cu mai mulţi deputaţi la Senat pentru a fi alături de colegii senatori care protestează împotriva adoptarăă modificărilor aduse legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

”Ne îndreptăm spre o situaţie care duce România cu 20 de ani înapoi, o situaţie în care Justiţia nu mai contează, în care puterea transformă Justiţia într-un instrument de casă. Ei sacrifică orice. Ceea ce se întâmplă acum nu este doar spălarea de procese în curs a unor persoane din majoritate, ci este aşezarea mecanismului de funcţionare a statului, astfel încât să ne putem întoarce la banul public, la genţi, la şpăgi, astfel încât să se revină la mecanismul furatului de bani publici”, a mai spus Barna.

Liderul USR s-a dus apoi, împreună cu mai mulţi deputaţi ai partidului, în balconul de unde presa urmăreşte lucrările Senatului.

Acolo se afla deja deputata Cosette Chichirău care transmite live pe Facebook şedinţa de plen a Senatului în care se dezbate legea privind statutul magistraţilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.