Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, condamnă, miercuri, incidentul din Bucureşti, unde o profesoară a fost înţepată de un elev în zona gâtului, apreciind că este un nou ”semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situaţii care ne-au atras atenţia asupra importanţei pe care trebuie să o acordăm siguranţei în mediul şcolar”. ”Condamn cu fermitate orice act de agresiune din şcoală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunităţii şcolare”, a transmis ministrul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incidentul regretabil de astăzi, în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situaţii care ne-au atras atenţia asupra importanţei pe care trebuie să o acordăm siguranţei în mediul şcolar. Condamn cu fermitate orice act de agresiune din şcoală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunităţii şcolare”, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Educaţiei.

Ligia Deca apreciază că ”avem nevoie ca şcoala să fie un loc în care atât copiii, cât şi profesorii să se simtă în siguranţă”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Am convingerea că iniţiativele instituţionale – regulamente, proceduri, activităţi în comun cu parteneri instituţionali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicaţi în educaţie şi de un parteneriat real şcoală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

O profesoară de la un colegiu din Bucureşti a fost înţepată de un elev în zona gâtului în timpul orei de curs. Elevul, în vârstă de 16 ani nu era un copil problemă sau agresiv.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.