Lansarea oficială a candidaţilor USR la alegerile europarlamentare a avut loc în debutul Consiliului ALDE Europe, organizat în premieră la Bucureşti. Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat, la evenimentul de vineri, că sunt mai multe tipuri de alegeri în 2024, dar primele sunt cele pentru Parlamentul European, cele „care vor da tonul, cele care pot crea momentum pentru forţele schimbării”. „Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obţinem un scor istoric, aşa cum am făcut-o în urmă cu 5 ani”, a mai spus Drulă. La rândul ei, primarul oraşului Câmpulung Muscel Elena Lasconi, cea care deschide lista candidaţilor USR la europarlamentare, a precizat că este esenţial ca în PE să se regăsească oameni cinstinţi şi competenţi, iar salvarea României sunt fondurile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În fiecare zi, colegi de-ai noştri contribuie la schimbarea României, fie că fac acest lucru dintr-o primărie, dintr-un consiliu local, din Parlamentul de la Bucureşti sau din cel European. Acesta este angajamentul pe care ni l-am luat în faţa alegătorilor. Că vom schimba România şi o vom transforma într-o ţară modernă, în care munca cinstită este răsplătită corect, în care regulile sunt reguli pentru toată lumea, în care statul este în serviciul oamenilor şi nu al politicienilor şi în care tinerii vor avea un viitor mai bun decât părinţii lor. Anul viitor îi vom aduce alături de noi pe toţi cei care îşi doresc schimbarea şi împreună le vom cere oamenilor un mandat pentru modernizarea României. Sunt multe alegeri în 2024. Vom schimba preşedintele, vom vota un alt parlament şi ne vom alege primarii şi consilierii. Dar primele alegeri sunt cele pentru Parlamentul European. Sunt cele care vor da tonul, cele care pot crea momentum pentru forţele schimbării. Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obţinem un scor istoric, aşa cum am făcut-o în urmă cu 5 ani. Şi pentru asta vom veni în faţa alegătorilor nu doar cu cel mai ambiţios plan de modernizare a ţării, dar şi cu cei mai buni candidaţi care să ne reprezinte în Parlamentul European”, a declarat Cătălin Drulă, la evenimentul de lansare a candidaţilor USR la europarlamentare.

Elena Lasconi a precizat că şi-a propus doar să facă bine, prin implicarea în politică şi în admnistraţie. Acelaşi lucru şi-l propune şi mai departe, în calitate de candidat la alegerile europarlamentare a mai spus ea.

„E adevărat, suntem nerăbdători, avem aşteptări mari în timp record. Vă spun doar atât: gândiţi-vă la viaţa voastră. De câte ori aţi realizat lucruri măreţe şi în cât timp? Câţi dintre voi aţi avut norocul de a câştiga la 6 din 49? Şi dacă aţi câştigat, câţi sunteţi fericiţi? Lecţia noastră pe acest pământ e iubirea. Daca ai iubire în tine, primeşti iubire. Cu o singură condiţie: să nu ai aşteptări. Dacă în fiecare zi am da fiecare dintre noi ce avem mai bun fără să avem aşteptări, am fi mai fericiţi şi cu siguranţă inspiraţionali. Eu mi-am propus să fac bine. Atât. Mi s-a spus că nu am nicio şansă. Eu le răspundeam cârcotaşilor că o să fiu primar şi că o să am minimum 7 consilieri din 19 şi aşa a fost. Vă spun acum: salvarea noastră, a României, sunt fondurile europene. Astea nu vin din Cer, nici de la Moş Crăciun. Trebuie să munceşti pentru asta. Cu pasiune. Şi, în plus, banii ăştia nu vin dintr-un computer. De asta e important să avem cât mai mulţi profesionişti acolo unde se dă ora exactă a fondurilor europene, a felului în care se alocă, cum să arate ghidurile. Cât de important e să ai oameni cinstiţi şi competenţi în Parlamentul European când crizele şi războaiele fierb la porţile noastre? Răspunsul e simplu: E esenţial. Nu pot şti exact ce e în mintea voastră, dar ştiu care e viziunea noastră şi ştiu că voi face tot ce e omeneşte posibil să ne salvam casa, România”, a explicat Lasconi.

La rândul său, Dan Barna, candidat şi el al USR la alegerile europarlamentare, a spus că orice ar zice pesimiştii, cel mai bun loc în care să trăieşti este Europa, iar UE a arătat acest lucru.

„Orice ar spune pesimiştii, Europa este un loc bun în care să trăieşti. Europa – Uniunea Europeană – ne-a arătat că se poate colabora decent şi onest, se pot obţine rezultate reale şi benefice, în pofida unei istorii ale cărei cicatrici le purtăm cu toţii. Europa noastră nu este perfectă. Mai avem multe lucruri de îndreptat pentru a ajunge acolo unde ne dorim. De fapt, noi vom lucra probabil toată viaţa şi vor continua apoi cei care sunt astăzi în organizaţiile noastre de tineret - şi-i salut cu această ocazie - şi care vor veni după noi, pentru că proiectul european poate fi întotdeauna mai bun”, a precizat Barna.

„Am auzit opinii care spun că liberalismul european e în reflux”, a continuat el.

„Că acum e vremea populiştilor, a naţionaliştilor, a izolaţioniştilor tribalişti, a rasiştilor şi xenofobilor. Ştiţi ce ştiu eu despre noi? Ştiu că ne mobilizăm fabulos în situaţii de criză. Pentru că situaţiile de criză activează caracterele puternice şi ştiţi fiecare din şedinţele propriilor partide că liberal-democraţii chiar nu duc lipsă de caractere puternice.  Colegii români îşi amintesc momentele grele din 2018, îşi amintesc determinarea membrilor şi simpatizanţilor noştri. La fel ne vom mobiliza şi pentru cele patru runde de alegeri la finalul cărora vă asigur că veţi avea motive să fiţi şi să fim mândri de noi. Ceea ce vă cer, celor prezenţi aici şi celor din partidele pe care le reprezentaţi, este ceea ce ne cer şi cetăţenii europeni: să ducem în Parlamentul European oameni cu experienţă, forţă şi determinare pentru a lupta pentru viitorul nostru comun, european. Oameni capabili să le reprezentăm cu adevărat interesele. Pentru USR, acest Consiliu este lansarea unei remarcabile echipe de candidaţi din care sunt mândru şi onorat să fac parte. Sunt oameni grozavi pe care îi veţi cunoaşte în câteva minute. Este punctul de start al acestei călătorii. Nu va fi uşor, dar n-am intrat în această cursă pentru că era uşor. Suntem hotărâţi! Suntem uniţi! Suntem aici ca să creştem împreună! Pentru România, pentru ALDE, pentru Europa!”, a conchis Dan Barna.

La Consiliului ALDE Europe din Bucureşti, unde a avut loc lansarea candidaţilor USR la europarlamentare, au fost prezenţi şi au susţinut discursuri preşedintele Renew Europe Stéphane Séjourné, precum şi co-preşedinţii ALDE Timmy Dooley şi Ilhan Kyuchyuk.

Reprezentanţii USR au anunţat, luni, că partidul a încheiat procesul intern pentru desemnarea candidaţilor la alegerile europarlamentare, Elena Lasconi, Dan Barna şi Vlad Voiculescu fiind pe primele locuri ale listei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.