Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România oferă o rută principală de export pentru cerealele ucrainene, astfel că de când a început războiul au trecut pe la noi aproape 25 de milioane de tone / Vom continua să sporim exporturile pe calea ferată şi şosele şi prin acestea vom împiedica o foamete globală

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România oferă o rută principală de export pentru cerealele ucrainene, de când a început războiul au trecut pe la noi aproape 25 de milioane de tone, au fost exportate prin România, din Ucraina. Este de departe cea mai importantă rută de export”, a spus preşedintele.

Şeful statului a precizat că ne-am confruntat cu multe dificultăţi pentru că logistica noastră nu era pregătită pentru exportul de asemenea dimensiuni.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Am reuşit să schimbăm lucrurile foarte rapid, să oferim condiţii foarte bune, chiar şi fără taxe, pentru Ucraina. Evident, atacurile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre reprezintă o problemă foarte mare pentru că este vorba de un act ilegal de război, a ataca ţinte civile şi infrastructură civilă, dar, într-un fel, va încetini exporturile ucrainene. Vom spori utilizarea celorlalte rute, vor continua transporturile maritime, ucrainene, prin apele teritoriale române”, a spus el.

”Vom continua să sporim exporturile pe calea ferată şi şosele şi prin acestea vom împiedica o foamete globală pentru că, aşa cum se ştie, Ucraina este unul dintre cei mai importanţi producători de cereale din lume”, a mai precizat şeful statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.