Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, că România va rămâne alături de partenerii săi, inclusiv din Africa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la inaugurarea Casei Organizaţiei Naţiunilor Unite. Organizaţia Naţiunilor Unite s-a născut din speranţa unei lumi în care pacea, libertatea, respectul pentru dreptul internaţional triumfă. Ne confruntăm, în prezent, cu o suprapunere de crize de mare amploare, precum conflictele şi ameninţările majore la adresa păcii şi a securităţii internaţionale, schimbările climatice sau întârzierile în implementarea Agendei de dezvoltare durabilă. Provocările comune cu care ne confruntăm pot fi gestionate adecvat doar prin multilateralism eficient. În acest sens, trebuie să ne implicăm, pentru generaţiile viitoare, în spirit de solidaritate şi de responsabilitate comună, precum şi să susţinem ordinea internaţională bazată pe reguli şi respectarea deplină a dreptului internaţional!”, a afirmat Klaus Iohannis .

Şeful statului a mai spus că „România va rămâne alături de partenerii săi, inclusiv din Africa”.

„Investim şi contribuim la rezilienţa instituţională africană, la menţinerea păcii şi la consolidarea capacităţilor instituţionale ale statelor africane. Identificarea de soluţii durabile şi eficiente în beneficiul tuturor reprezintă singurul mod pentru dezvoltare durabilă. ONU are un rol major, central şi în acest domeniu, al sprijinirii implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Coordonarea şi eficienţa sistemului ONU sunt esenţiale, iar România se implică şi susţine eforturile continue în acest sens. Pe acest fundal, evenimentul de astăzi, inaugurarea Casei ONU la Dakar, vine în sprijinul consolidării acţiunilor Organizaţiei Mondiale la nivel regional. Sunt convins că aducerea „sub acelaşi acoperiş”, în frumoasa dumneavoastră capitală, a unui număr însemnat de fonduri, programe şi agenţii specializate din Sistemul ONU va contribui la reconfirmarea succesului abordării coordonate şi coerente”, a adăugat preşedintele României..

„Astfel, Senegalul, care întregeşte în mod fericit familia ţărilor gazde ale Caselor ONU, îşi reconfirmă, o dată în plus, tradiţia îndelungată şi substanţială de susţinere şi implicare activă în diplomaţia multilaterală”, a continuat el.

„Senegalul are o îndelungată şi apreciată implicare nu doar la nivelul ONU, ci şi în cadrul Francofoniei. Felicit încă o dată Senegalul şi pe domnul Preşedinte Sall pentru găzduirea Casei ONU şi urez agenţiilor ONU reprezentate aici succes în activitatea viitoare, în cooperare cu autorităţile ţării gazdă, în beneficiul societăţii senegaleze, al regiunii şi al consolidării valorilor şi idealurilor Organizaţiei Naţiunilor Unite. Domnule preşedinte Macky Sall, vă felicit pe dumneavoastră, pe arhitecţii şi pe constructorii acestui magnific edificiu! Să fie într-un ceas bun!”, a conchis Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.