Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri despre ruperea coaliţiei că în PNL aşa se aude, dar asta este doar aşa, o legendă urbană. El a precizat că liberalii ”sunt condamnaţi să meargă alături de PSD”. ”Cât de credibil e să pleci de la guvernare cu 6 luni înainte de alegeri? Să facă ce?”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a fost întrebat la Digi24 dacă se rupe coaliţia de guvernare, având în vedere că deja la Bucureşti s-a rupt şi există scenariul unor candidaturi separate la alegerile prezidenţiale.

”În PNL aşa se aude, dar asta este doar aşa, o legendă urbană, dar aşa se aude dinspre PNL, dar nu ştiu, eu nu am auzit oficial sau mai puţin oficial”, a spus Kelemen Hunor. Preşedintele UDMR a precizat că el nu crede acest scenariu. ”Unde să meargă PNL pe 10 iunie? Dacă dvs aveţi impresia că, cu şase luni înainte de alegerile parlamentare, PNL pleacă de la guvernare şi ce să facă? Cât de credibil e să pleci de la guvernare cu şase luni înainte de alegeri? Nu este logic chestia asta că pleacă PNL de la guvernare, nu vor pleca. Ei au mers în această coaliţie, iniţial în coaliţia mare, cu noi, pentru că e nevoie de stabilitate. Cu şase luni înainte de alegeri, să spui că nu mai e nevoie de stabilitate politică, că ce s-a schimbat?”, a spus Kelemen Hunor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Liderul UDMR a precizat că ”ei sunt condamnaţi să meargă alături de PSD”.

”Asta este alegerea lor, nu este alegerea cetăţenilor, nu este alegerea americanilor, chinezilor, este alegerea celor de la PNL că merg împreună cu PSD. Este alianţa politică de stânga. Nu e mare filosofie. Pe partea cealaltă este polul de dreapta, asta înseamnă că pe cealaltă este polul de stânga, format din PSD, partid social-democrat şi PNL, partid de dreapta care a renunţat la această valoare. Fiindcă nu ei sunt cei care determină deciziile politice în această coaliţie, ci PSD, ceea ce este şi normal”, a mai explicat Kelemen Hunor.

”Unde să plece PNL? Să facă ce?”, a mai spus preşedintele UDMR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.