Preşedintele UDMR Kelemen Hunor este de părere că Emil Boc va câştiga ”categoric” un nou mandat de primar al Clujului, însă nu va intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta. Întrebat, la Prima TV, de ce Emil Boc nu a reuşit ca prim-ministru, Kelemen Hunor a răspuns: ”A fost o perioadă extrem de dificilă. Au fost măsuri extraordinar de nepopulare, care trebuiau luate pentru a nu ajunge la soarta Greciei. Dar a avut şi o frână Emil Boc: a avut o influenţă din partea lui Băsescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul UDMR Kelemen Hunor a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Emil Boc este o variantă pentru PNL la alegerile prezidenţiale. 
 
”Nu. În acest an, nu. Emil Boc este un om extrem de calculat. Dacă el acum candidează la primărie, nu cred că pe 10 iunie va anunţa, după ce câştigă primăria, că pleacă şi candidează la prezidenţiale. Aşa cum îl ştiu eu pe Emil Boc, nu va face aşa ceva”, a comentat Hunor. 
 
Liderul UDMR a mai fost întrebat cum explică succesul lui Emil Boc ca primar. Boc a fost ales de cinci ori edil al Clujului şi va candida pentru al 6-lea mandat la scrutinul din 9 iunie. 

”După perioada lui Funar, era de aşteptat că dacă vine un om care dezvoltă oraşul, aduce investiţii şi aduce normalitate, va avea succes pe termen lung. În acest moment, o alternativă la Emil Boc nu există. Va câştiga Boc categoric. Eu, dacă am supărări, am supărări în ceea ce priveşte lipsa proiectelor de urbanism fiindcă s-a construit enorm de mult, sunt foarte mulţi bani la Cluj, IT-ul plus parcurile industriale au adus venituri în plus. Dar aceste construcţii nu au fost bine gândite şi se simte deja în oraş, dar nu putem să nu vedem unde era Cluj în 2004, când a câştigat Emil Boc prima dată primăria, şi unde e în 2024. Se vede această distanţă parcursă. Trebuie recunoscut că oraşul arată altfel”, a susţinut Hunor. 
 
De asemenea, Kelemen Hunor a explicat de ce n-a reuşit Emil Boc ca premier: criza economică şi influenţa lui Traian Băsescu. 
 
”A fost o perioadă extrem de dificilă. Criza economică, mondială, care pe noi ne-a pus pe butuci, aproape de faliment. Au fost măsuri extraordinar de nepopulare, care trebuiau luate pentru a nu ajunge la soarta Greciei. Dar a avut şi o frână Emil Boc: a avut o influenţă din partea lui Băsescu. Sigur, această relaţie era şi în ajutorul lui Boc, dar în anumite momente era şi în defavoarea lui Boc”, a spus Kelemen Hunor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.