Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat sâmbătă pentru News.ro că au susţinut mereu o relaţie bună de colaborare între România şi Ungaria, dar vor condamna mereu propaganda privind închipuitele autonomii teritoriale. ”Nu putem fi de acord cu un discurs revizionist, împotriva valorilor liberale. Ceea ce am auzit, azi, la Tuşnad despre "relele valori ale occidentului", ne arată o distanţă clară de viziune referitoare la politica externă”, spune liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am susţinut mereu o relaţie bună de colaborare între România şi Ungaria, dar vom condamna mereu propaganda privind închipuitele autonomii teritoriale, precum şi atitudinile lipsite de respect faţă de statul român.  Nu putem  fi de acord niciodată cu un discurs revizionist şi împotriva valorilor liberale. Ceea ce am auzit, azi, la Tuşnad despre "relele valori ale occidentului", ne arată o distanţă clară de viziune referitoare la politica externă”, arată purtătorul de cuvânt al PNL. 
 
Ionuţ Stroe a precizat că ”România este un model de bune practici în Europa şi în lume din punct de vedere al protejării drepturilor minorităţilor, aşa cum arată şi rapoartele de ţară ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei”. 
 
”De aceea, noi nu împărtăşim ideile radicale exprimate la şcoală de vară de la Tuşnad şi vom milita în continuare, aşa cum o face de foarte mulţi ani, pentru o relaţie corectă şi de prietenie cu naţiunea maghiară, dar şi una de respect reciproc, în special în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile fundamentale”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL. 
 

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat sâmbătă, la începutul discursului rostit la Universitatea Liberă de Vară de la Bálványos, care are loc la Tuşnad, că a primit un document oficial de la MAE român în care i s-a scris ce subiecte nu poate aborda. El a amintit şi de susţinerea Ungariei pentru adrearea României la Spaţiul Schengen.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.