Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri că discuţiile pe care reprezentanţii Guvernului le vor avea cu Comisia Europeană vor cuprinde posibilitatea de e reduce sau a modifica acea ţintă de deficit bugetar şi de a agrea un plan de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor. El a dat asigurări că nu există niciun fel de blocaj în discuţiile din coaliţie şi a precizat că anunţarea acestor măsuri înainte de a fi decise ar crea foarte multă agitaţie, lucru care de altfel s-a şi întâmplat, în urmă cu câteva săptămâni, când s-au dat câteva alarme care s-au dovedit a fi false şi care au speriat zona antreprenorială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat, după şedinţa conducerii PNL cu miniştrii PNL din Executiv, că pregătirea vizitei la Bruxelles este elementul cheie al activităţii acestui Guvern.

”Discuţiile cu Comisia vor cuprinde elemente deja amintite public, primul dintre ele, posibilitatea de e reduce sau a modifica acea ţintă de deficit bugetar şi de a agrea un plan de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor”, a spus Stroe, el arătând că Ordonanţele cu măsurile fiscale de reducere a deficitului se vor finaliza după ce se vor purta discuţiile cu cei de la Comisie.

Despre neînţelegerile din coaliţie privind introducerea de noi taxe pentru IMM-uri, Ionuţ Stroe a arătat că ”e oarecum prematur ca un partid politic să anunţe înaintea unei concluzii în coaliţie şi înaintea discuţiilor cu Comisia Europeană o poziţionare”. ”Până la urmă trebuie să ajungem la un numitor comun. Ministerul de Finanţe şi prim-ministrul ştiu foarte bine lucrurile cu care vor merge acolo, nu le anunţăm noi la PNL”, a spus Stroe.

Despre renegocierea ţintei de deficit, purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că liberalii se aşteptă să existe flexibilitate din partea Comisiei.

”România nu este singura ţară care înregistrează probleme cu încadrarea în ţinta de deficit, există foarte mult efort care s-a făcut din partea noastră în legătură cu cheltuieli neprevăzute, în anii precedenţi şi ne aşteptăm ca cei de la Comisie să înţeleagă lucrul ăsta şi să nu existe eventuale măsuri sau sancţiuni imediate privind încadrarea în ţinta de deficit”, a spus acesta.

Ionuţ Stroe a dat asigurări că ”nu există niciun fel de blocaj” în coaliţie pe măsurile fiscale. ”Sigur că nu există niciun fel de blocaj, sunt discuţii, sunt analize, sunt simulări pe care le facem, numai că anunţarea lor publică înainte de a fi decise ar crea foarte multă agitaţie, lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Din păcate, s-au dat câteva alarme care s-au dovedit a fi false, chiar acum câteva săptămâni erau prezentate ca certitudine unele măsuri care au speriat zona antreprenorială, lucruri care nu s-au adeverit”, a explicat Stroe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.