Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri la Zărneşti, după ce a vizitat Parcul Naţional Piatra Craiului, cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, că acest concept de „Săptămâna Verde”, pe care l-a introdus prin proiectul „România Educată”, „dă deja rezultate foarte bune”, deoarece „copiii vin să viziteze şi aceste centre, şi parcurile naţionale, şi parcurile naturale”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am venit astăzi pentru a da un semn. Este astăzi Ziua Internaţională a Biodiversităţii şi peste două zile este Ziua Europeană a Parcurilor. Cred că este important din când în când să ne detaşăm de politică şi să vedem că trăim într-o ţară cu o natură extraordinar de frumoasă, care cred că merită vizitată mult, mult mai des. Am întâlnit astăzi oameni extraordinari, care m-au dus în munte. Am vizitat Cheile Zărneştiului, am discutat cu oameni foarte dedicaţi de aici, de la Administraţia Parcului Piatra Craiului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Zărneşti, judeţul Braşov.

„Am discutat şi chiar am asistat o aplicaţie a Salvamontului de aici”, a continuat şeful statului.

„Oameni foarte, foarte dedicaţi şi m-am bucurat foarte mult să aud că de la an la an creşte numărul turiştilor, dar încă, cum am spus la început, pot fi mult mai mulţi români care vizitează aceste locuri frumoase pe care le avem. Vizitând acest centru, care este foarte bine pus la punct, am găsit şi un grup destul de mare de copii care au vizitat centrul, şi, în acest context, cred că este bine să spun: conceptul de Săptămâna Verde, pe care l-am introdus prin Proiectul «România Educată», dă deja rezultate foarte bune. Copiii vin să viziteze şi aceste centre, şi parcurile naţionale, şi parcurile naturale. Este un proiect care se derulează între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului. Pot să vă spun şi că de la Ministerul Mediului s-au găsit fonduri atât pentru Programul «Săptămâna Verde», cât şi pentru un program care este doar la început, se numeşte «Junior Ranger» şi se doreşte a fi un program prin care tinerii sunt atraşi în meseria de ranger de parc, o meserie foarte frumoasă şi de viitor”, a mai spus Iohannis.

El a adăugat că e o şansă foarte bună să fie integraţi tinerii în administrarea acestor zone naturale.

„Cred că avem aici o şansă foarte bună să integrăm tinerii în administrarea acestor zone naturale superbe şi, în acelaşi timp, cred că se creează, încet, dar sigur, posibilităţile de integrare efectivă a comunităţilor care trăiesc în aceste parcuri, în gestionarea lor şi, în acest fel, oamenii, sigur, pot să aibă nişte venituri foarte bune, prin pensiuni, prin tot felul de activităţi gen condus turişti prin munţi şi aşa mai departe. În ansamblu, a fost astăzi o vizită foarte bună. Sunt foarte mulţumit, de asemenea, că am avut un pic de timp să discut cu directorii multor parcuri naţionale care au venit astăzi aici. Sunt foarte multe probleme care trebuie rezolvate, dar sunt şi foarte multe oportunităţi. Şi, de fapt, asta am vrut să subliniez cu vizita mea astăzi, de aici: avem zone extraordinar de frumoase, avem oameni foarte dedicaţi. Poftiţi şi le vizitaţi!”, a conchis Preşedintele României.

 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.