Executivul va efectua două rectificări bugetare, în anul 2023, una în luna septembrie şi o a doua prin luna noiembrie, iar principalii beneficiari ai acestor recitificări vor fi Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, au precizat surse din Guvern, joi pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, sursele citate au mai spus că discuţiile la Bruxelles ale membrilor Guvernului privind ţinta de deficit bugetar vor continua.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, în vizita sa la Atena unde s-a desfăşurat reuniunea şeifilor de stat şi de guvern din Europa de sud-est, că ţara noastreă a avut mai multe cheltuieli suplimentare din cauza războiului din Ucraina, în contextul temei privind deficitul bugetar, au mai explicat sursele guvernamentale, pentru News.ro.

Totodată, şeful Guvernului român a reamintit de faptul că statul nostru aloca din acest an 2,5% din PIB pentru apărare, potrivit angajamentelor asumate la nivelul NATO, au adăugat sursele amintite.

Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, o întrevedere cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen,la care a subliniat evoluţiile în ceea ce priveşte implementarea PNRR şi „intenţia Guvernului de a păstra deficitul în limite rezonabile fără a afecta economia şi populaţia”. „În plus, am solicitat doamnei preşedinte a Comisiei Europene intensificarea eforturilor comune pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, a adăugat preşedintele PSD.

„Am subliniat evoluţiile în ceea ce priveşte implementarea PNRR, respectiv anumite jaloane cu măsuri fiscal bugetare din acest plan negociate de fostele guverne de dreapta, precum şi situaţia finanţelor publice şi intenţia Guvernului de a păstra deficitul în limite rezonabile fără a afecta economia şi populaţia”, a menţionat premierul.

De asemenea, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a explicat, luni, că rectificarea bugetară care va avea loc va fi una pozitivă. Social-democratul a mai anunţat că a cerut pentru Ministerul Transporturilor un plus de 16 miliarde de lei, însă nu ştie dacă întreg bugetul va beneficia de această sumă în plus la rectificare.

Întrebat dacă vor creşte taxele, Sorin Grindeanu a explicat că, „dacă vom continua în acest mod”, atunci României îi vor fi suspendate fondurile europene, iar ţara noastrră va fi amendată, lucruri de nedorit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.