Primul-ministru Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la Antena 3, că a discutat cu liderii PSD şi ALDE chestiunea desemnării noilor miniştri de la portofoliile Justiţiei şi Mediului de Afaceri astfel încât propunerile care vor fi înaintate preşedintelui Klaus Iohannis să fie ”de nerefuzat”. Grindeanu a precizat că noi discuţii cu liderii coaliţiei vor avea loc şi în zilele următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut discuţii şi cu liderii coaliţiei astăzi şi voi avea şi în zilele următoare astfel încât propunerile pe care le vom înainta preşedintelui să fie de nerefuzat”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a precizat că lista cu posibilii înlocuitori ai lui Florin Iordache şi Florin Jianu este una comună, a sa şi preşedinţilor PSD şi ALDE.

Întrebat dacă este posibilă desemnarea unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiţiei, Grindeanu a răspuns: ”Este o variantă pe care o luăm în calcul.” 

Sorin Grindeanu a mai spus că subiectul propunerilor pentru cele două funcţii ministeriale vacante nu a fost abordat în întâlnirea pe care a avut-o, marţi dimineaţă, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie.

În urma demisiei lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.