Fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că, marţi, pe Facebook, că este necesară o discuţie despre răspunderea magistraţilor în condiţiile în care Ludovic Orban a fost achitat într-un proces în care urmărirea penală a început în perioada precampaniei electorale de la alegerile locale, fapt ce a dus la retragerea candidaturii lui Orban pentru Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor?! De eficienţa inspecţiei judiciare?! E nevoie mai mult decât oricând să întărim justiţia din România, dar abuzurile trebuie diminuate prin modificări legislative şi dezbateri în Parlament!!!! Nu prin OUG-uri sau alte mijloace netransparente, cum face PSD, încercând să-şi spele belelele. Nu ştiu câţi vă amintiţi că Orban a fost scos în ultima secundă din cursa pentru Primăria Generală...uite cum se scrie istoria”, a scris Alina Gorghiu.

Fostul deputat Ludovic Orban a fost achitat marţi, de instanţa supremă, în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că, în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti, şi-a folosit funcţia politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să îşi susţină campania electorală din vara anului trecut. Decizia nu este definitivă. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, pe 17 ianuarie, că sunt mai multe persoane care solicită o lege a răspunderii magistraţilor, astfel că trebuie accelerate legile justiţiei care sunt acum în dezbatere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi care prevăd răspunderea magistraţilor.

”Am avut protestatari la Minister, oameni care solicită o astfel de lege (a răspunderii magistraţilor, n.r.), de aceea am şi venit mai devreme. Din punctul meu de vedere, trebuie să accelerăm legile justiţiei care sunt acum în dezbatere la Consiliul Superior al Magistraturii, iar în legile justiţiei se prevede răspunderea magistraţilor”, a spus Florin Iordache la intrarea în sediul CSM, unde a venit pentru a participa la şedinţa plenului.

Ministrul Justiţiei a precizat că, în momentul în care asociaţiile profesionale şi CSM vor susţine aceste legi, ele vor intra în discuţia Guvern şi apoi la Parlament, astfel încât cei interesaţi să poată avea un punct de vedere vizavi de prevederile acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.