Liderul AUR, George Simion, a declarat, duminică, în Italia, la lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, că pe liste sunt profesori, cadre universitare, doctori sau şefi de promoţie, asta în ciuda faptului că AUR este considerat de unii ca fiind un partid extremist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem mai mulţi profesori, cadre universitare, doctori şi şefi de promoţie pe lista noastră de candidaţi la alegerile europarlamentare, decţt au toţi ceilalţi oameni, pe listele lor, care au trecut bacalaureatul. Sunt tare mândru că sunt unu dintre voi, sunt tare mândru că sunt în mijlocul vostru. Ne gândim cu durere că în ţară de peste o săptămână sunt oameni care îndură frigul, îndură foamea, pentru drepturile lor elementare, sunt oameni care protestează şi nu sunt băgaţi în seamnă de către guvern, ba chiar sunt batjocoriţi de către guvern şi nu ies în România oamenii la protest. Unde sunt românii care ar trebui să iasă la protest? Uite-i aici, în seara asta”, şi-a început George Simion discursul.

Simion a arătat că AUR nu este un partid izolat, aşa cum unii îl consideră.

”Spuneau şi insistau că suntem izolaţi, că nimeni nu vorbeşte cu AUR, că suntem un partd extremist. Uite, aici, în Italia, nu un guvern socialist este la putere şi prietenii noştri conduc astăzi Italia şi împreună cu voi, prin oamenii pe care îi avem pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare o să conducă şi Europa şi  o să facă din Europa o Europă a naţiunilor şi o Europă care să conteze (...) Noi românii care avem o ţară atât de bogată, atât de frumoasă, o ţară care ar fi trebuit să fie Grădina Maicii Domnului, suntem obligaţi să stăm în exil pe aici. Nu există familie din România care să nu aibă membrii, care să nu aibă prieteni, care să nu aibă cunoscuţi care astăzi să fie în Italia, Spania, Marea Britanie, Germania. Nu este  corect, nu este drept ca să fiţi alungaţi aici. Veneam în drum spre Lodi şi ascultam la radio că o femeie româncă a fost omorâtă într-un garaj lângă Ancona şi câte ştiri din astea am auzit timp de 20 de ani, în care, într-adevăr, prin munca voastră, prin corectitudinea voastră, aţi spălat obrazul României şi i-aţi făcut pe otalieni să vă aprecieze şi să vă iubească. Dar pentru acea femeie din Ancona este prea târziu. Şi pentru badantele românce şi pentru cei care sunt exploataţi şi sunt munciţi 24/24 în Sicilia este prea târziu”, a spus Simion.

Liderul AUR a amintit că în urmă cu 3 ani a pornit acest proiect politic căruia nimeni nu îi dădea vreo şansă.

”Acum 3 ani am pornit un  proiect politic căruia mulţi nu îi dădeau nicio şansă. Voi i-aţi dat o şansă de aici din Lombardia, până în Sicilia şi Sardinia şi ne-aţi trmis în Parlamentul României. Multumesc pentru asta. Timp de 3 ani de zile am stat în Parlamentul României şi ne-am simţit de parcă am fi în fundul iadului şi ne-am luptat cu ei şi am ţipat şi ne-am bătut şi au încercat să ne denigreze. Câte şi câte minciuni. Au zis ei, lasă că avem timp 4 ani să îi omorân. Ziceau că suntem un val care ca valul trece, ziceau că o să ne ia parlamentarii. Dar câte nu au zis, mii de minciuni şi ţinta sistemului în aceşti 3 ani a fost AUR. Că vine la noi Băsescu, că vice Tăriceanu, că vine Ponta. Noi, împreună, i-am scos şi pe Ponda şi pe Băsescu şi pe Tăriceanu, din politica românească. Nu o să îi băgăm pe uşa din dos (...)”, a spus Simion.

George Simion a vorbit şi despre modelul său de femeie în politică.

”Oamenii cu care am început sunt aici, Luminiţa Păucean a coordonat campania noastră în Germania în 2020, iar modelul meu de om politic şi de femeie în politică, nu este Elena Udrea, eu pentru asta am intrat în politică să schimb, este Luminica Păucean, este Ramona Lovin.

Nu am nimic cu covrigarii, dar din păcate, tagma asta a covrigarilor a ajuns să conducă România astăzi şi îşi bat joc de ţprani, de femieri, de camionagii, de cei care conduc maşinile în România, în Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, pentru că nu au avut nicio altă şansă şi problema şi mai mare este că nu-i lasă şi pe alţii să îşi deschidă o covrigărie, să îşi deschidă un restaurant, un bar aşa cum mulţi dintre voi aţi încercat (...)”, a precizat Simion.

De asemenea, George Simion a atras atenţia că la alegerile europarlamentare nu vor fi secţii de votare în diaspora.

”Diaspora este principalul inamic al acestui sistem bolnav care jefuieşte România şi pentru că acum diaspora nu mai votează Klaus Iohannis, nu mai votează Rareş Bogdan, ce s-au gândit covrigarii care conduc România? Să nu lăsăm diaspora să voteze. Primele alegeri în care noi ne luptăm pentru primul loc, să îngropăm PSD şi să îl îngropăm pe Marcel Ciolacu şi pe cei care conduc România în felul pe care îl conduc. Pe 9 iunie nu vor să facă secţii de vot în diaspora. Am trimis solicitări oficiale şi le-am spus care este procedura pentru vot prin corespondenţă, care este procedura pentru înfiinţare de secţii noi. Care a fost Răspunsul lor? Că după 1 aprilie dăm drumul la o platformă web. 1 aprilie voi credeţi că mai este ziua păcălelilor şi ne mai  puteţi lua de proşti? Credeţi că vă mai puteţi bate joc cu partide  inventate care să mai ia din voturile AUR, cu proteste deturnate, cu falsificarea voturilor?”, a spus Simion.

Liderul AUR a adăugat că ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu ”va reduce la maxim numărul de secţii de vot pentru diaspora”.

”Mai mult ca sigur doamna Luminiţa Odobescu, care se ocupă cu tot felul de planuri machiavelice la Forumul de la Davos va reduce la maxim numărul de secţii de vot pentru diaspora pentru că planul lor este ca în Parlamentul European să trimită în continuare aceeaşi moşi obosiţi care... cazul lui Mihai Tudose hărţuiesc sexual consiliere pe holurile Parlamentului European. Aceeaşi nepoţi, aceleaşi pile, aceleaşi sinecuri. E un loc călduţ acolo, în Parlamentul European, e un salariu de 10.000 de euro pe lună. Aţi văzut voi până la Cristian Terheş, europarlamentar român care să se bată pentru România?”, a mai spus Simion.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.