Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană este de părere că, în pofida existenţei a numeroase riscuri de natură externă, în România există mai multe vulnerabilităţi de natură internă, provocate de sistemul politic. ”Mie mi se pare că, între riscurile externe şi vulnerabilităţile interne, balanţa înclină mai mult către riscurile de natură internă. Este clar că e un sistem politic care, prin politizarea excesivă, prin clientelism, prin nepotism a făcut ca şi statul să fie disfuncţional”, afirmă Geoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Geoană a vorbit, într-un interviu la Radio Unirea din Alba Iulia, despre competiţia pe plan internaţional între aliaţii din NATO şi state precum China, Rusia, Iran sau Belarus. Geoană afirmă că există numeroase riscuri externe, dar e de părere că vulnerabilităţile interne create de clasa politică din România sunt mai mari. 

”Mie mi se pare că între riscurile externe şi vulnerabilităţile interne balanţa înclină mai mult către riscurile de natură internă. Este clar că e un sistem politic care, prin politizarea excesivă, prin clientelism, prin nepotism a făcut ca şi statul să fie disfuncţional. Nu e normal să fii pe ultimul loc, la nesfârşit, în Europa la nivel de educaţie, la nivel de sănătate, la speranţa de viaţă. E adevărat că oraşele mari ale României se dezvoltă spectaculos, dar totuşi nu este normal ca primele opt oraşe ale României să producă 80% din PIB-ul acestei ţări. Înseamnă că restul ţării produce 20% şi ne mirăm că ne fug tinerii din ţară?”, a afirmat Mircea Geoană într-un interviu acordat joi postului de radio Unirea FM din judeţul Alba.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El susţine că România are nevoie să rămână parte a alianţelor internaţionale din care face parte, dar şi de o ”înzdrăvenire” pe plan intern.

”Eu aş spune să investim în continuare în alianţele noastre, dar să ne înzdrăvenim şi în plan intern: cu economie mai puternică, cu mai cu mai puţină corupţie, cu mai multă eficienţă în viaţa statului român şi, până la urmă, vorba românească, peştele de la cap se împute eu aş spune că peştele de la cap se deşteaptă”, adaugă Mircea Geoană.

Mircea Geoană participă, în calitate de invitat special, joi după amiază, la Alba Iulia, la dezbaterea ”Din inima României în inima Europei” organizată de mişcarea civică ”România renaşte”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.